*Ο κόσμος ξημερώνει*.
Τις πόλεις τις μαθαίνω καλύτερα την ώρα που ξυπνούν. Τα ξημερώματα είναι η πιο ήρεμη ώρα να τρέξω στα στενά τους. Σε έναν άδειο παραλιακό δρόμο που σε λίγες ώρες θα σφύζει από φωνές και κόσμο. Να επιτρέψω στο μυαλό μου να αδειάσει από τα περιττά. Οι φούρνοι βγάζουν τα πρώτα τους ψωμιά, τις τυρόπιτες και τα τοπικά τα προϊόντα. Γυρνώντας στο ξενοδοχείο με περιμένει το πιο ωραίο σπιτικό πρωινό. Η κα Ελένη με ρωτά τι επιθυμώ να μου φτιάξει για να με ευχαριστήσει και μου το φέρνει στο κρεβάτι. Και αυτό είναι αρκετό για να νιώσω σαν στο σπίτι μου.
Δεν συστήνω συνήθως ξενοδοχεία/εστιατόρια/μέρη να πάει κάποιος. Όλα αυτά είναι ενίοτε υποκειμενικά. Αλλά το The Allure Boutique Hotel θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Αν σας φέρει ο δρόμος Λευκάδα, να το αναζητήσετε.
Ένα πραγματικά *boutique hotel* στο κέντρο της πόλης σε μια ήσυχη γειτονιά. Αισθητική. Μινιμαλισμός. Άποψη. Αλλά πάνω από όλα, εξυπηρέτηση. Να ζητήσετε την Λίνα. Είναι από εκείνα τα άτομα που νομίζεις πως η επιχείρηση είναι δική τους. Και είναι κατά κάποιο τρόπο. Διότι μιλούν για αυτήν και λάμπουν τα μάτια τους.
Την νοιάζονται και δίνουν το 100% που διαθέτουν για να κυλούν όλα ρολόι.
Έχω έρθει και άλλες φορές Λευκάδα.
Είναι ένα νησί με απίστευτη φυσική ομορφιά και παραλίες (Αν και εγώ τις αγαπώ όπως τις βλέπω χειμώνα: Άδειες.) Αλλά θέλει δουλειά ακόμα για να βρει την ταυτότητα του. Διότι οι εποχές αλλάζουν. Και ένας *Σκορπιός δεν φέρνει την *άνοιξη. Υπάρχουν ευτυχώς πάντα και παντού οι επιχειρηματίες που βλέπουν πιο μακριά. Οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις που σε κάνουν να ξαναγυρίσεις στα μέρη τους.
Ένα ταξίδι επαγγελματικό που ξεκινάει από Άρτα, Πρέβεζα, Λούρο, Βόνιτσα και καταλήγει Λευκάδα σε γεμίζει εικόνες.
Ένα τέτοιο ταξίδι σου υπενθυμίζει πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα τον χειμώνα.
#travelling #MyEpirus #Ionio #Lefkada #theweekend