Υπάρχουν πολλά μαγαζιά με ethnic φαγητό σε αυτήν την πόλη. Ευτυχώς δηλαδή. Αν χρειαζόμαστε ενα στοιχείο για να εξ-οικειωθούμε ακόμα καλύτερα με τους λαούς που συγκατοικούνε μαζί μας, αυτό μάλλον θα είναι το φαγητό τους και οι ιστορίες πίσω απο αυτό.

Το Baba Ghanoush άνοιξε τις γευστικές του πόρτες το Πάσχα. Σε μια γειτονιά πολύ όμορφη, στα αλήθεια όμορφη -ακόμα-. 

Η Πλατεία Βαρνάβα κρύβει πολλά μυστικά, απο αυτά που κάνουν τις παρέες να βρίσκονται μαζί και να τα ''δοκιμάζουν''.

Οι γλυκύτατοι ιδιοκτήτες,  Χριστίνα Ιωακειμίδη και Γιώργος Νούσιας μετέφεραν σε εναν μικρό χώρο την ''κινηματογραφική'' τους ιδιότητα, μετατρέποντας τον σε κάτι που μου φέρνει στο μυαλό εκείνα τα πεντανόστιμα falafel μαγαζάκια στο Marais που θα τα ανακαλύψεις εύκολα, μιας και όλοι οι γευσιγνώστες, θα σου μιλήσουν για αυτά. 

O κατάλογος μας δυσκόλεψε γιατί ηταν δύσκολο να διαλέξουμε τι θα δοκιμάζαμε. Αποφασίσαμε να μυηθούμε στο falafel σε πίτα με μπαμπά γκανούς, ταχίνι, χαρίσα, και στο falafel με sauce γιαουρτιού, χαρίσα και ρόκα.

Οι σαλάτες που μας τίμησαν με τις μυρωδιές τους ηταν αυτή με τις -μαύρες- φακές belluga, τομάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο και λευκό τυρί, καθώς και εκείνη με kinoa, ραπανάκι, αβοκάντο, καλαμπόκι και ψητό φρέσκο κρεμμυδάκι.

Προσωπικά δοκίμασα την σπιτική λεμονάδα με μέντα και ginger και μου έδωσε φούλ ενέργεια να συνεχίσω στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της μέρας. Το γλυκό που εμείς διαλέξαμε, ηταν το cake με χουρμάδες,  sauce καραμέλας και κρέμα γάλακτος, απλά εξαιρετικό, και ''λεπτό'' στην γεύση.

Εμείς πάντως, λεμε να το μετατρέψουμε σε ενα ethnic στέκι και να ξαναπάμε σύντομα-πολύ σύντομα- για να είμαι ακριβής. 

Αυτό που θα μείνει να θυμόμαστε είναι οι καλές και τίμιες γεύσεις που μοιραζόμαστε με τους φίλους που αγαπάμε, οι μουσικές και τα βιβλία μας. 

Αυτά δεν είναι η ζωή?