• Δεν φημίζομαι για την αγάπη μου στο περιβόητο ''beaute''. Το αντίθετο θα έλεγα μάλλον. Αντίθετα, φημίζομαι για το έντονο stress που συχνά βιώνω και με καθιστά απο αντιπαθητική ως #dramaqueen. (Αλλά αυτό είναι ένα άλλο post).

  Kαι ξαφνικά έρχεται η στιγμή που αποφασίζω να κατεβάσω διακόπτες και να βρώ λίγο χρόνο για μένα, και να αφήσω την στριφνή διάθεση για μια άλλη, απείρως χαλαρωτική και αντάξια της τρελλής δουλειάς που ρίχνω.

  ''Το δικαιούσαι, λέω στον εαυτό μου, όλοι δεν το δικαιούμαστε άραγε?''

  Μια βόλτα στο Παλιό Ναύπλιο είναι ένα δυνατό ηρεμιστικό από μόνο του. Μια βόλτα που σε γυρίζει πίσω σε ένα νοσταλγικό παρελθόν, κάνοντας το σκληρό παρόν να φαντάζει συχνά ''αβάσταχτο''. (Και αυτό επίσης είναι ένα άλλο post...)

  Ο πεζόδρομος της Πλαπούτα κρύβει πολλές όμορφες εκπλήξεις και μια απο αυτές ήταν το Αqua Mare Fish Spa που μετράει λίγες μόνο μέρες λειτουργίας και έχει ήδη αποκτήσει το δικό του ''φανατικό'' κοινό.

  Και έρχεται εδώ η δική μου εσωτερική απορία...

  Να βουτήξω η να μην βουτήξω τα ταλαιπωρημένα μου ποδαράκια στην δεξαμενή με τα συμπαθέστατα -κατά τα άλλα- ψαράκια?

  Να επιτρέψω στα '' Garra Rufa'' να μου κάνουν την τελειότερη απολέπιση όπως είχα ήδη ακούσει?

  Μια απόφαση που πάρθηκε σε ελάχιστα λεπτά, καθώς η ιδιοκτήτρια του spa, με είχε ήδη πείσει με την ηρεμία, τον επαγγελματισμό και την σιγουριά της , ότι αν το έκανα θα χαλάρωνα- λέει - απόλυτα.

  Είμαι από εκείνους τους ''περίεργους'' ανθρώπους που αν δεν νιώσω την χαλαρότητα και την ζεστασιά των ανθρώπων είναι αδύνατον να προχωρήσω σε οτιδήποτε μου προτείνουν να κάνω. Η Δήμητρα λοιπόν, είχε αυτό το ''κάτι...''.

  Το νερό λοιπόν, είναι στους 35 βαθμούς και ιδανικό για να μαλακώσει αρχικά το δέρμα και να αφήσει τα ψαράκια να κάνουν την δουλειά που η φύση τα όπλισε να κάνουν εξαιρετικά. Και εκεί, κάπου αρχίζει η χαλάρωση.....

  Τα συμπαθέστατα λοιπόν ''πλάσματα'' κάνουν μια διακριτική απολέπιση και προσφέρουν μια αίσθηση μασάζ, ενεργοποιώντας τις απολήξεις των νευρικών κυττάρων στα πέλματα. Παράλληλα, ένα ένζυμο που υπάρχει στο σάλιο τους θρέφει την περιοχή και προσφέρει την αίσθηση του βελούδινου. Οι δεξαμενές αποστειρώνονται τρεις φορές την ώρα, με υπεριώδη ακτινοβολία. Δεν υπάρχει κανένας φόβος μετάδοσης ασθενειών, καθώς τα ψάρια αποστειρώνονται και ο καθένας πλένει καλά τα άκρα του πριν μπει στο νερό. Τα στάνταρ υγιεινής είναι εξαιρετικά υψηλά και εγγυημένα.

  Μετά από μισή ώρα ομολογώ ότι δεν ήθελα να βγάλω τα πόδια μου εκτός δεξαμενής... Είχα χαλαρώσει τόσο που κατάλαβα τι έχανα τόσο καιρό που το πολυσκεφτόμουνα.....

  Τα βερνίκια όμως και τα χρώματα τους, μου έκλειναν το μάτι όσο εγω χαλάρωνα και τα γλυκά ψαράκια μου έκαναν απολέπιση!

  Κόκκινα φλογερά, μπορντώ στο χρώμα του κρασιού, δυναμικά μπλέ και αριστοκρατικά nude μου φώναζαν ότι μιας και φτιάξαμε τα ποδαράκια, είχε έρθει η ώρα και για τα νύχια των χεριών. 

  Αφέθηκα στα χέρια λοιπόν της Δήμητρας για άλλη μια φορά. Το αποτέλεσμα? 

  Μια δυνατή δόση αυτοπεποίθησης συνοδευόμενης απο ένα μεγάλο χαμόγελο. 

  Ολοι χρειαζόμαστε απο καιρό σε καιρό τέτοιες γερές δόσεις αυτο-κανακέματος και αυτο-φροντίδας. 

  Η αυτοπεποίθηση μας είναι συχνά κάπου βαθιά κρυμμένη κάτω απο τις χιλιάδες υποχρεώσεις, τις εκκρεμότητες που ουρλιάζουν συνεχώς μέσα στα αυτιά μας ''Πότε θα ασχοληθείς με εμένα????''

   Και κάποιες ώρες οφείλουμε να αδειάζουμε το μυαλό, την ατζέντα μας και να γεμίζουμε το μέσα μας με σιωπή...

  Σωστά?

   

  (Πλαπούτα 4Α Παλιό Ναύπλιο- 2752099092)