Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να καταθέσω τις  σκέψεις μου για την δύσκολη εποχή που διανύουμε  όλοι λόγο της πανδημίας.

Το ζαχαροπλαστείο  μας βρίσκεται στο όμορφο νησί της Άνδρου από το 1972. Λειτουργούμε 10 μήνες περίπου το χρόνο  καθημερινά .  Όταν ανακοινώθηκαν  τα πρώτα  μέτρα,  μόλις  είχαμε επιστρέψει από τις διακοπές μας και αρχίζαμε τις προετοιμασίες  για το επικείμενο Πάσχα  . Όπως μπορείτε  να σκεφτείτε  για τους κατοίκους  των  νησιών δεν ισχύουν  τα ίδια δεδομένα όσον αφορά τα θέματα περίθαλψης  με την υπόλοιπη  χώρα. Εδώ οι κάτοικοι μπήκαν σε καθολική καραντίνα άμεσα . Αποτέλεσμα τούτου, εάν και δεν ήμασταν στις κατηγορίες  των καταστημάτων που έπρεπε να κλείσουν, αποφασίσαμε να κλείσουμε κι εμείς όπως όλοι. Καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι το Πάσχα  χάθηκε από την τουριστική περίοδο  και φυσικά στη συνέχεια ότι θα έπρεπε να υπολογίζουμε μόνο σε Ιούλιο και  Αύγουστο. Η Άνδρος ανέκαθεν είχε κατά κύριο λόγο επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και ως επί το πλείστον ανθρώπους  που διατηρούν εξοχικές κατοικίες. Τα τελευταία μόνο χρόνια έχουμε ένα μικρό μερίδιο τουρισμού από διαφορές  χώρες .Επίσης, ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε σαν νησί  είναι ότι βρισκόμαστε  πολύ κοντά στην Αθήνα με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς γάμους το καλοκαίρι από ανθρώπους που προτιμούν να κάνουν το μυστήριο μακριά από το κλεινών άστυ. Δυστυχώς οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν και να δώσουμε ραντεβού για του χρόνου. 

Δεν μπορούμε ωστόσο να παραβλέψουμε το ευχάριστο γεγονός ότι συμφώνα με τα τελευταία δεδομένα  είμαστε από τα νησιά με μηδενικά κρούσματα και αυτό ελπίζουμε θα συντελέσει στην προτίμηση των ταξιδιωτών στην πορεία του καλοκαιριού.

Εμείς σαν επιχείρηση αφουγκραστήκαμε άμεσα και πριν ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα για συγκεκριμένους κλάδους  έχουμε κάνει ήδη αλλαγές διαρρύθμισης  μέσα στον χώρο της πώλησης, για να μπορούν οι πελάτες  μας να κινούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα αλλά κυρίως με ασφάλεια. Οι  περισσότεροι  κανονισμοί που προβλέπονται από τον νόμο  για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχουν αλλάξει. Όπως πάντα πράτταμε με ευσυνειδησία και σεβασμό στον πελάτη, το ίδιο θα πράξουμε και στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε όλοι. 

Τέλος, αυτό που θα  ήθελα να τονίσω είναι ότι όλοι μαζί το περάσαμε και το περνάμε ,όλοι μαζί θα βρεθούμε ίσως σε δύσκολη θέση κάποια στιγμή στην πορεία, αλλά αυτό που έχει σημασία πέρα από τις δουλειές μας είναι να είμαστε ενωμένοι ,να σεβόμαστε τους συνανθρώπους  μας  και να μην χάσουμε την ανθρωπιά και τις αξίες μας .