Η Β. συζούσε με τον Λ. στο σπίτι της. Είχαν και οι δύο λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα αλλά είχαν συμφωνήσει να μην είναι διαδικτυακοί «φίλοι».

Δεν ήθελαν να γεμίσει η σχέση τους ανόητες ερωτήσεις, όπως «ποια είναι αυτή που σου γράφει έτσι, ποιός είναι αυτός που σου έκανε like;» Όταν ο Λ. άρχισε να δείχνει τον κακό του χαρακτήρα, η φίλη μου τον πέταξε έξω από το σπίτι και από την ζωή της.

Δεν χρειάστηκε να τον πετάξει και από το διαδίκτυο. Δεν είχε να αντιμετωπίσει κοινούς φίλους, αναμνήσεις του facebook, ούτε να πέσει τυχαία πάνω του στο newsfeed.

Πριν καιρό, ο Σ.εξομολογήθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια στην M. πως δεν την αγαπούσε πια. Πως τον ενδιέφερε κάποια άλλη. Εκείνη μάζεψε την αξιοπρέπεια της και έφυγε τρέχοντας.

Έδωσε το κινητό σε στενή φίλη να το κρατήσει για ένα μήνα. Ήθελε να αποφύγει την παρόρμηση να τον καλέσει ή να σηκώσει το τηλέφωνο σε περίπτωση που έπαιρνε εκείνος.

Δεν υπήρχαν social media. Ήταν σαφώς πιο εύκολο να μείνεις μακριά από ότι σε είχε πληγώσει.

Ο Γ. ξεκίνησε μια σχέση με την Κ. Μετά από ένα χρόνο, απλώς εξαφανίστηκε. Εκείνη δεν είχε την δυνατότητα να μάθει που είναι, τι κάνει, αν είναι καλά.

Δεν υπήρχε η δυνατότητα διαδικτυακής επικοινωνίας.

Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια για να βρει το θάρρος να την αναζητήσει, και την βρήκε στο Facebook. Της έστειλε μήνυμα στο messenger ζητώντας συγγνώμη για την συμπεριφορά του.

Αν κάποιος πληκτρολογήσει "relationship coaches" στο διαδίκτυο, θα εκπλαγεί από το πόσοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη βγάζουν χρήματα πάνω στις ερωτικές έγνοιες των άλλων.

Workshops και συνεδρίες με θέματα όπως: «δέκα τρόποι να τον κερδίσεις, η σωστή στρατηγική να την κατακτήσεις, πως θα τον κάνεις να τρέχει γονατιστός πίσω, πως θα γίνεις ο άντρας που όλες θα ποθούν.»

Τα videos όμως που έχουν εκατομμύρια views είναι αυτά που αναφέρονται στις σχέσεις μέσω διαδικτύου και στον χωρισμό. Εξειδικευμένοι coaches υπόσχονται την πολυπόθητη λύτρωση.

Ίσως και να το πετυχαίνουν.

Σε μια metaverse εποχή, οι άνθρωποι συνεχίζουν να ψάχνουν τα προφανή μέσω ενός YouTube channel, ενώ τις περισσότερες φορές η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια τους και η λύση επαφίεται στην καρδιά (ή στην λογική τους).

Η επιτυχία τόσων videos δείχνει με σαφήνεια πως όσο και αν καθιερωθεί κάποιος επαγγελματικά ή κοινωνικά, θα έχει έντονη την ανάγκη για μια ερωτική (υγιή) σχέση.

Θα αναζητά την αποδοχή. Το μοίρασμα.

Αυτό που δεν θα μπορεί εύκολα να διαχειριστεί, είναι η απόρριψη.

Αλλά στην πραγματικότητα πάντα έρχεται (αργά ή γρήγορα) ο κατάλληλος άνθρωπος στον δρόμο του καθενός.

Και όποιος σε θέλει στην ζωή του, θα στο δείξει.

Όποιος δεν σε θέλει, πάλι θα στο δείξει.

Τα πάντα είναι ορατά.

Αρκεί να θέλουμε να τα δούμε.

 

Aς έρθουμε πιο κοντά με όσους είμαστε ερωτευμένοι.

Με τους φίλους, με την οικογένεια μας.

Και να βιώσουμε κάθε στιγμή κοντά τους μακριά από οθόνες.