-Αυτό το φθινόπωρο άσε πίσω όλα αυτά που δεν σου έλειψαν όσο ήσουν στην θάλασσα.
-Γυρνώντας άκου καλύτερα την διαίσθηση σου. Στην δουλειά. Στα προσωπικά. Ακου εσένα. Κυρίως. Η ψυχή και η καρδιά γνωρίζουν πάντα. περισσότερα.
-Μην πεις πια ΝΑΙ όταν θες να πεις ΟΧΙ.
Και το αντίστροφο.
-Μην ξανασυγκρίνεις εσένα με κανέναν, ο καθένας κουβαλάει τον δικό του ''σταυρό''.
-Κράτησε όσους χαίρονται με την χαρά σου, όσους θα είναι εκεί για τις λύπες σου, και όσους θα σου πούνε καλοπροαίρετες αλήθειες. Μόνο.
-Στην ατζέντα της νέας σεζόν μην γράφεις μόνο τα πιεστικά ραντεβού. Να γράφεις και αυτά που σου αρέσουνε, αυτά που σκέφτηκες και θα ήθελες να κάνεις, να ζωγραφίζεις σαν παιδί τις σελίδες με χρωματιστά μαρκαδοράκια, και να μην σε ενδιαφέρει ποιός θα τις δει.
-Μην αναβάλλεις την ευχαρίστηση.
-Μην έχεις ενοχές όταν περνάς όμορφα.
-Μην απολογείσαι όταν επιμένεις να κάνεις αυτό που πραγματικά θες.
-Μην ξεχνάς να τιμάς το σώμα σου.
Ειναι το δικό σου όχημα στην ζωή. Να εξετάζεσαι συχνά. Να το ακούς. Σου στέλνει πάντα μηνύματα.
-Βρες τον δικό σου ''ιερό χώρο''. Εναν χώρο που όταν μπαίνεις, θα ηρεμείς, θα ξεχνάς τα πάντα, και θα αποφορτίζεσαι.
-Μην απαντάς στο κινητό όταν είσαι στον δρόμο. Δεν τους ακούς καλά, δεν σε ακούνε καλά, χώρια που δεν σου φταίνε οι άλλοι να φωναζεις δίπλα τους.
-Να είσαι ευγενικός. Οχι αφελής. Αλλά ευγενικός. Η ευγένεια είναι απείρως γοητευτική και διευκολύνει τις ζωές μας.
-Μην κάνεις τα ''στραβά μάτια'' στο άδικο. Είτε πρόκειται για κακοποίηση ζώου, είτε για αυτήν την έντονη υποψία που έχεις ότι το παιδάκι στο διπλανό διαμέρισμα, η η κοπέλα που είναι πάντα σκυθρωπή, δέχονται βία. Να μιλήσεις. Να μιλάς.
-Να οδηγάς σωστά. Να μην είσαι ένα ακόμα γραφικό-θλιβερό παράδειγμα των δρόμων, η ακόμα χειρότερα ένας ακόμα αριθμός στην λίστα των νεκρών της ασφάλτου.
-Να κάνεις σχέδια από τώρα για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά να θυμάσαι ότι αυτή η χώρα είναι μαγική και το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
-Να θυμάσαι να μην στριμωχτεις πουθενά ίσα ίσα για να "χωρέσεις". Ούτε σε ρούχα, ούτε σε σχέσεις, ούτε σε δουλειές που μισείς.
-Μάθε να μην χρειάζεσαι την αποδοχή των άλλων. Δεν ζουν την δική σου ζωή. Το μόνο #like που χρειάζεσαι είναι αυτό που κάνεις εσύ σε εσένα.
-Ίσως νομίζεις πως η επιτυχία φέρνει και την ευτυχία. Αλλά την επιτυχία θα την συναντήσεις όταν είσαι ευτυχισμένος επειδή θα κάνεις αυτό που αγαπάς. Τίποτα δεν καλύπτει καλύτερα την φιλοδοξία σου από το να αγαπάς αυτό που διάλεξες να κάνεις.
Κάνε ότι αγαπάς λοιπόν.
-Πάνω από όλα μην πάρεις ποτέ και τίποτα σαν δεδομένο. Δεν είναι. Και τα τραγικά δεν συμβαίνουν στους άλλους. Μπορούν να συμβούν σε όλους.
-Μην ξαναγυρίσεις στα ίδια αν σε πνίγουν.
Αυτό το φθινόπωρο γράψε την δική σου ιστορία.
(Έχεις προσέξει πως όταν πακετάρεις για να φύγεις είναι πιο εύκολο, από όταν πακετάρεις για να επιστρέψεις;
Η νέα χρόνια ξεκινά πάντα Σεπτέμβριο. Ποτέ Ιανουάριο. Οι αποφάσεις και τα νέα ξεκινήματα έχουν την αλμύρα πάνω τους Γιατί τίποτα δεν σε κάνει να βλέπεις καθαρότερα από το θαλασσινό νερό. Τίποτα δεν σηματοδοτεί καλύτερα την κάθε "αρχή" από ένα ξεκούραστο μυαλό που θέτει τις δικές του προτεραιότητες και ανάγκες.)
Καλό μήνα λοιπόν.
Να ζήσουμε πολλά φθινόπωρα ακόμα.