Μάρμαρο, από το “μαρμαίρω” που σημαίνει λαμπερό. Υπόθεση ελληνική τουλάχιστον εδώ και 3000 χρόνια. 

Είναι ίσως το πιο όμορφο προϊόν που  παράγεται από την ελληνική γη,  δημιουργόντας ιστορία, προάγοντας τον πολιτισμό μας παντού. Χτίσαμε πάνω του κυριολεκτικά και μεταφορικά  ολόκληρο τον πολιτισμό μας, κτίρια, επιγραφές, τόπους λατρείας, μνημεία. Η ιστορία και οι μορφές των αρχαίων προγόνων μας έχουν χαραχθεί και σμιλευφθεί πάνω του. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα λαμπερό υλικό,  που μαγεύει ακόμη και μέχρι σήμερα όλον τον πλανήτη – αν σκεφτεί κάνεις ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν ελληνικά μαρμάρινα εκθέματα. Διαχρονικό, με ιδιαίτερες ιδιότητες καθώς μπορεί να αλλάξει μορφές, όπως αλλάζουν και οι πολιτισμοί, οι κουλτούρες και οι τάσεις, από τις αρχαίες ελληνικές κλασσικές γραμμές της Ακρόπολης, μέχρι τις σημερινές σύγχρονες και trendy γραμμές που προτείνει  η Iktinos Marmaron Spiros Soulis Designs.

Μια συνεργασία που τάραξε  ήδη τα νερά του design τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με την New York Times να γράφει για την επιστροφή του ως κυρίαρχη τάση στα υλικά του interior design.

 Η Ικτίνος Ελλάς της οικογενείας Χαϊδά,  η εταιρεία που  γνωρίζει το μάρμαρο καλύτερα από τον καθένα μας, αφού εδώ και 40 συναπτά έτη παράγει  εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό μάρμαρο σε ιδιόκτητα  λατομεία  και ο Σπύρος Σούλης αρχιτέκτονας και διακοσμητής,   δημιουργούν την  Iktinos Marmaron Spiros Soulis Designs.

Η κοινή τους αγάπη για το μάρμαρο, για το  σύγχρονο design, για την αρχιτεκτονική,  η τεχνογνωσία της εταιρείας Ικτίνος Ελλάς, ο κοινός τόπος καταγωγής τους  άλλα προπάντων το κοινό τους όραμα, τους δένουν ακόμη περισσότερο. Το όραμα, να τοποθετήσουν ξανά το μάρμαρο ως χρηστικό πλέον αντικείμενο υψηλής αισθητικής, σε διάφορες κλίμακες στην καθημερινότητα μας. Και βεβαία, να το πάνε σε αυτή τη νέα εκδοχή του σε ολόκληρο τον κόσμο για ακόμη μία φορά. Το μάρμαρο παύει πια να είναι στο μυαλό μας μόνο για σκάλες και τζάκια. Στην Iktinos Marmaron Spiros Soulis Desingns μπορείς να βρεις περισσότερα από όσα έχεις πότε φανταστεί .

Ευχαριστώ πολύ τη Λυδία Χαϊδά και τον Σπύρο Σούλη για την όμορφη συζήτηση και για όλα όσα μοιράστηκαν μαζί μας.