Ο «Fine Luxurier» Μάνος Γερακίνης μιλά στη Χριστίνα Ζυγούρη

 

Είναι μία από αυτές τις συνεντεύξεις που εξελίσσονται πολύ καλύτερα απ’ ότι θα περίμενες. Αυτή η συνάντηση είχε ανταλλαγές απόψεων για τη μόδα, το στυλ, πολλές μα πολλές ερωτήσεις (εντός και εκτός συνέντευξης), και ευφάνταστους πειραματισμούς στο Closet On The Go.

 

1.Πως από τις πολύ σημαντικές σου σπουδές στα οικονομικά αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μόδα?

Κατά κάποιον τρόπο η μόδα με επέλεξε περισσότερο από ότι εγώ, αλλά πιστεύω πως οι σπουδές μου με βοήθησαν πολύ στην πορεία μου. Εξάλλου η βιομηχανία της μόδας είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και μάλιστα από τις πιο ενδιαφέρουσες. Ας μη ξεχνάμε πως η μόδα είναι για κάποιους ανθρώπους στον πλανήτη, η μόνη μορφή τέχνης που θα γνωρίσουν ποτέ.

Ο τρόπος που η μόδα μπήκε στη ζωή μου είναι λίγο αστείος, μιας και ψάχνοντας για δουλειά στο Λονδίνο με κάλεσαν για συνέντευξη από το πολυκατάστημα Libertys. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης συνειδητοποίησα ότι η θέση για την οποία ήμουν υποψήφιος ήταν πωλητής και όχι για το οικονομικό τους τμήμα όπως πίστευα εγώ. Δέχτηκα τη θέση, δούλεψα σκληρά και εκμεταλλεύτηκα όσο μπορούσα την ευκαιρία που μου έδωσαν, με αποτέλεσμα μετά από λίγο διάστημα, να βρεθώ στη διεύθυνση του Gucci και έπειτα του Harrods. Είχα όμως όλο το πείσμα, τη θέληση και τη διορατικότητα να βλέπω πιο πέρα από το σήμερα.

Δε σας κρύβω πως ένας από τους λόγους της επιστροφής μου στην Ελλάδα ήταν για να δω τι πραγματικά θέλω να κάνω. Πήρα το ρίσκο της επιστροφής και κατατάχτηκα στο στρατό, όπου μου ήρθε και η ιδέα του Closet on the Go.

2.Τι είναι το Closet on the Go, πώς μπορεί να μας βοηθήσει να φτιάξουμε τη γκαρνταρόμπα μας και το στυλ μας?

Το Closet on the Go είναι μια ηλεκτρονική εφαρμογή για όλους τους λάτρεις της μόδας.Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν και να επισκεφτούν το e-shop όπου θα βρουν τις τελευταίες συλλογές επώνυμων οίκων όπως Gucci, Dolce & Gabbana, Christian Louboutin, Oscar de la Renta, Mary Katrantzou, Fendi και Balenciaga. Όμως το Closet on the Go δεν είναι ένα απλό e-shop μιας και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες μέσα από το ‘Dressing Room’ να δοκιμάσουν ηλεκτρονικά τα ρούχα που τους άρεσαν, είτε μεταξύ τους είτε με τα δικά τους. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες των αντικειμένων της ντουλάπας τους φτιάχνοντας έτσι, ακόμη και σταδιακά, την e-ντουλάπα τους. Έτσι, την έχουν μαζί τους όπου και αν βρίσκονται, για καφέ με φίλους, στα μαγαζιά ή στις διακοπές. Ταυτόχρονα, μπορούν να φτιάξουν ηλεκτρονικά ντυσίματα για να προγραμματίσουν τις αγορές τους ή για να τα αποθηκεύσουν στο ημερολόγιο του στυλ.

Το Closet on the Go είναι λοιπόν ο πλησιέστερος τρόπος να δοκιμάζουν τα ρούχα τους online χωρίς να ξεφεύγουν από την άνεση του καναπέ τους. Επιπλέον μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας μέσω του Blog.

Όμως η εμπειρία του Closet on the Go δε σταματάει εδώ. Η ομάδα μας συνεχώς προσπαθεί να την εμπλουτίσει με νέες ιδέες και καινοτομίες.

 

 

3.Μίλησέ μας για την συνεργασία σου με την Pansik.

Είναι μεγάλη μου χαρά η συνεργασία με τη σχολή μόδας PANSIK, η οποία τα τελευταία 35 χρόνια προσφέρει πολύτιμο έργο στην εκπαίδευση στον τομέα της Μόδας, της Ομορφιάς και των Media.

Μέσα από αυτήν την συνεργασία μου δίνεται η δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στους σπουδαστές του τμήματος Fashion Management. Χαίρομαι επίσης γιατί στα μάτια των σπουδαστών μπορώ να διακρίνω όνειρα, φιλοδοξίες, όρεξη για δουλειά και ταλέντο. Είναι ευθύνη αλλά και τιμή να εμπιστεύονται το μέλλον τους σε όλους εμάς, μιας ομάδας ανθρώπων που είμαστε όλοι καταρτισμένοι, με πολυετή εμπειρία και πάθος για να μεταδώσουμε όσα έχουμε μάθει.

 

4.Εχεις «χτίσει» κάτι πολύ ιδιαίτερο σε μια περίοδο που ήταν πολύ δύσκολη για νέα ξεκινήματα. Πως το κατάφερες αυτό;

Πιστεύω πως η λύση στην κρίση είναι η δημιουργία και κατ’ επέκταση η επιχειρηματικότητα.Η αλήθεια είναι πως η έμπνευση έρχεται απρόσμενα και όχι κατά παραγγελία οπότε αν πραγματικά πιστεύεις σε αυτήν πρέπει να τη δοκιμάσεις. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δοκιμάζουν το προϊόν, τη βιωσιμότητα και την επιτυχία του πολύ πιο γρήγορα. Έτσι μπορούμε να πούμε πως η άλλη όψη της κρίσης είναι η ευκαιρία.Μια ευκαιρία μοναδική διότι δε κερδίζεται αλλά φτιάχνεται από εμάς του ίδιους.

 

5.Πόσο θεωρείς ότι η κρίση επηρεάζει την σχέση μας απέναντι στη μόδα?

Προφανώς και η κρίση επηρεάζει έντονα τη σχέση μας με τη μόδα. Δεν είναι δυνατόν να επηρεάζει την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας, τις συνήθειες μας και να μην επηρεάζει τη μόδα που κατά κάποιον τρόπο χρωματίζει όλα αυτά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σε περιόδους κρίσης η απάντηση της μόδας είναι ο μινιμαλισμός. Η επιστροφή δηλαδή σε βασικά σχήματα και γραμμές, η αποδόμηση πριν αρχίσει και πάλι η σύνθεση.Η κρίση λοιπόν βοήθησε στην απενοχοποίηση του καλού ντυσίματος από το ακριβό, στο να κάνουμε μόδα το δικό μας στυλ. Αυτό είναι και το σύνθημα του Closet on the Go, μιας και μας επιτρέπει να πάρουμε τα ηνία του προσωπικού μας στυλ στα χέρια και να δοκιμάσουμε. Στα πλαίσια αυτά παρέχουμε συμβουλές και ιδέες για ντυσίματα για να εμπνεύσουμε τους χρήστες μας.