1. Η πρώτη σου ατομική έκθεση με όλες σου τις δημιουργίες σου. Πως αντέδρασε ο κόσμος  σε ενα τόσο διαφορετικό concept?

-Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, όλο αυτό το θεατρικό στήσιμο, αγαπήθηκε και τα σχόλια που πήρα ήταν ότι επισκέφθηκαν μία, πραγματικά, ξεχωριστή έκθεση, όπως και τα κομμάτια μου που στο άκουσμα για βελονάκι είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους, πιο κλισέ και κλασσικό, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε μια τελείως διαφορετική οπτική του!

2.Τι ηταν αυτό που σε έκανε να μεταμορφωσεις εναν χώρο σε ενα δωμάτιο σπιτιού του 1950?

-Κάθε τι παλιό μου προκαλεί μια συγκίνηση και μια νοσταλγία, από τα τραγούδια, τις ταινίες, τα αντικείμενα. Κάπως έτσι είναι και ο χώρος μου, όπως και μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου, που καθρεφτίζει αυτό το στυλ, επομένως σε μια έκθεση γνωριμίας σαν κι αυτή, που ο κόσμος ήρθε να γνωρίσει εμένα και το αντικείμενό μου, αυτό ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό concept!

3.Αν έπρεπε να ξεχωρίσεις κάτι που αγαπάς περισσότερο τι θα ήταν αυτό? Το tulupani, η bridal collection η τα ευφάνταστα κοσμήματα σου?
-Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κανένα από τα τρία... αντιθέτως, γι'αυτό έγινε αυτός ο διαχωρισμός των σειρών, γιατί κάθε μία είναι μοναδική και έχει τον δικό της χαρακτήρα!
4.Ποιά ανάγκη της κάθε πελάτισσας θες να ικανοποιήσεις και πως φαντάζεσαι-εν τέλει- τις γυναίκες που φοράνε τις δικές σου δημιουργίες?
-Αυτό που θέλω να συνδυαστεί με τα κομμάτια μου, είναι η διαχρονικότητα τόσο στο σχέδιο και στο στυλ, όσο και στην ποιότητα. Η γυναίκα που δεν αγαπά το εφήμερο και το κραυγαλέο, αλλά ξεχωρίζει μέσα από το προσωπικό της στυλ και τα επιλεγμένα αξεσουάρ της, και εκτιμάει τη χειροποίητη δουλειά, είναι εκείνη που θέλω να προσεγγισω. Το ίδιο ισχύει και για την bridal σειρά, που στοχεύει να κάνει ξεχωριστή μία minimal εμφάνιση με κομμάτια ιδιαίτερα και μοναδικά.
5. Η καθημερινότητα της Alexandra Velentza πως κυλάει ? Τι εμπνέει ενα κορίτσι για να είναι ''δημιουργικό''?
-Η καθημερινότητά μου με βρίσκει να κάνω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα με πολλές αντιθέσεις μεταξύ τους κι αυτό είναι 
κάτι που χαρακτηρίζει την προσωπικότητά μου και τη δημιουργικότητά μου. Το κομμάτι της δημιουργίας υπήρχε πάντα, ο χρόνος είναι αυτός που μας περιορίζει, αλλά με θέληση και αγάπη σ' αυτό που καταπιάνεσαι μπορείς να τα πραγματοποιήσεις όλα. 
6. Τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια?
-Αυτό που προέχει είναι να γνωρίσει και να εκτιμήσει ο κόσμος τα χειροποίητα κομμάτια μου, τα οποία έχουν την αίσθηση του διαχρονικού σε συνδυασμό με το σύγχρονο. Τεχνικές, όπως είναι το βελονάκι και το ράψιμο στο χέρι, οι οποίες εκλείπουν σιγά σιγά, μπορούν να υπάρξουν ξανά με μια διαφορετική, σύγχρονη ματιά! Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του brand 'Αlexandra Velentza', ένα brand που έχει στόχο να προκαλεί νοσταλγία και ρομαντισμό!
(Photos by Dimitris Logothetis)