1.Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την ΑPIVITA και έχει τόσο μεγάλο και φανατικό κοινό χρόνια τώρα?

Kατ’αρχάς έχει εξαιρετικά, ποιοτικά προϊόντα. Φυσικά, ολιστικά και αποτελεσματικά. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει γίνονται πιστοί από την πρώτη φορά.  Πριν όμως από υφές, αρώματα και δράση, η ΑPIVITA έχει 36 χρόνια τώρα, από το πρώτο της προϊόν που ήταν ένα μαύρο σαπούνι πρόπολης, πολύ γερές βάσεις. Οι αξίες, η φιλοσοφία της, η αγάπη για την ελληνική φύση και τα βότανα, για τα προϊόντα της μέλισσας και την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την ευεξία διατρέχει κάθε προϊόν, σε κάνει να συνδεθείς και να γίνεις πιστός.

2. Παρατηρείται μια στροφή του κόσμου στα φυσικά καλλυντικά παγκοσμίως που σέβονται τον καταναλωτή, χωρίς ποτέ να ξεχνάνε την έννοια της ηθικής. Είναι trend, η μια βαθύτερη ανάγκη? 

Είναι πλέον trend το να έχουμε βαθύτερες ανάγκες και απαιτήσεις. Πράγματι, έχει περάσει η εποχή που καταναλώναμε τυφλά σα να μην υπάρχει αύριο. Το μοντέλο αυτό δεν λειτουργεί πια και δεν κάνει κανέναν χαρούμενο. Τώρα το κάθε τι μετράει. Το τι πρεσβεύει κάθε προϊόν, πως δημιουργείται, τι περιέχει, ποια και πόση είναι η αλήθεια του, τι δίνει πίσω στην κοινωνία. Και η APIVITA είναι μια μάρκα – πρότυπο που σκοράρει πολύ ψηλά σε όλους αυτούς τους τομείς.

3. ''Κρίση'. Βλέπετε φώς στο τέλος του τούνελ, είστε αισιόδοξη για τους ανθρώπους που ''δημιουργούν'' στην Ελλάδα?

To φως στο τούνελ είμαστε όλοι εμείς. Όλοι όσοι καθημερινά προσπαθούν, βελτιώνονται, ξεπερνούν εαυτούς και στηρίζουν αλλήλους. Είμαι πεπεισμένη πως το φως δεν θα έρθει από τους καλούς ή κακούς άλλους. Oύτε θα «φωτίσει» εάν σκεφτόμαστε και ζούμε όπως πριν, κάνοντας υπομονή ή περιμένοντας. Το φως θα ανάψει όταν αποφασίσουμε όλοι, ή τουλάχιστον η κρίσιμη μάζα, να απλώσει το χέρι και να πατήσει τον διακόπτη.

4. Το Τhe ΑPIVITA Experience Store είναι ένας πραγματικά μαγικός χώρος. Μοναδικός στην Ελλάδα. Πως προέκυψε το όλο concept, και τι απήχηση είχε όταν πρωτοάνοιξε? Να σας πω ότι για πολύ κόσμο -χωρίς υπερβολή- θεωρείται κάτι σαν ''ναός'', με την τόσο καλή ενέργεια κι ηρεμία που νιώθεις μπαίνοντας μέσα.

Πράγματι, το κατάστημα της ΑPIVITA στο Κολωνάκι είναι ένα κόσμημα που μας κάνει περήφανους. Και δεν είναι παρά ένα «κατάστημα – εμπειρία» που στεγάζει ακριβώς όλες τις αξίες, τη φιλοσοφία και την ολιστικότητα της APIVITA, μιας και η ΑPIVITA δεν είναι «απλώς» μια εταιρία που παράγει καλλυντικά και τα καλλυντικά της δεν είναι «απλώς» καλλυντικά. Eίναι ένα από τα όνειρα της κυρίας Κουτσιανά που έγινε ή μάλλον το έκανε πραγματικότητα, καθώς έχει βάλει μεγατόνους προσωπικής ενέργειας και φροντίδας. Ο καινούριος κόσμος που μπαίνει στο κατάστημα σαφώς και εντυπωσιάζεται. Σχεδόν κανείς δεν φαντάζεται, δεν περιμένει πως μπορεί στους ορόφους του να βρει βιολογικό juice bar, βιβλιοθήκη, φυσικό φαρμακείο για δημιουργία personal καλλυντικών, κομμωτήριο, spa και αίθουσα εκδηλώσεων. Κι όσοι έρχονται όμως ξανά και ξανά, απολαμβάνουν κάθε φορά την ατμόσφαιρα του χώρου.

5. Η δημιουργικότητα μας φέρνει ''πιο κοντά''; Τις ιστορίες τελικά ''τις γράφουν οι παρέες''?

Η δημιουργικότητα πολλαπλασιάζεται όταν η παρέα μεγαλώνει. Κι όταν η παρέα είναι δεμένη γιατί αποτελείται από αυτόνομες, αυτόφωτες μονάδες, η πρόοδος είναι γεωμετρική. Πολλές φορές είναι αναγκαίο να έρθουμε πιο κοντά για να δούμε τα πράγματα αλλά και τους εαυτούς μας από απόσταση!

6. ''10 Ελληνικές Ιστορίες''. Τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε στο event  της 22-10?

Θα δούμε ανθρώπους που δημιουργούν με μια ελληνικότητα σε ό, τι κάνουν. Ακόμη και η μουσική που θα ακούγεται εκείνη την ημέρα στο κατάστημα θα είναι ελληνική, την έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Μπίτσικας. Θα είναι ο ήχος της νέας Ελλάδας, με Μόνικα, Κωνσταντίνο Β, Xaxakes και Μikro και πολλούς άλλους.  Πραγματικά με ενθουσιάζουν και οι 10 ιστορίες των ανθρώπων που φιλοξενούμε και ανυπομονώ να τους ακούσω όλους στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης να μας εξιστορούν τις περιπέτειές τους! Από την Marcie που ήρθε από την Καλιφόρνια και μαζεύει βελανίδια στη Τζιά, μέχρι την Μαρία -  Όλγα που κάνει digital κεντήματα και τον Δημήτρη που σκέφτηκε να καλλιεργήσει και να εμφιαλώσει τσάι του βουνού.