1.Τι ηταν αυτό που σας εκανε να μεταμορφώσετε το brand σε ενα τελείως διαφορετικό concept- το οποίο να τονίσω ότι ηδη εχει θετικότατη ανταπόκριση?

H Seacrets Inspiration είναι η εξέλιξη της Seacrets of Greece η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο τυποποίησης των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής από το 2000. Αναλαμβάνοντας την εταιρία το 2010 αντιλήφτηκα ότι η αγορά -λόγω της δυναμικής που την χαρακτηρίζει- ζητούσε μια ανανέωση η οποία θα σηματοδοτούσε την εκκίνηση ενός νέου κύκλου για εμάς κάτι το οποίο και εμείς είχαμε ανάγκη . Πραγματοποιώντας την έρευνα αγοράς και λαμβάνοντας την θετική ανταπόκριση των συνεργατών μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος μέσα από την εκπόνηση ενός νέου business plan συμπεριλαμβάνοντας και την αλλαγή του brand της.

2. Τα SeaCrets Inspirations στοχεύουν σε άλλο κοινό ''εμπορικά''?

Το κοινό μας ήταν και παραμένει το ίδιο με αυτό των Seacrets of Greece του οποίου το βασικό κριτήριο επιλογής είναι κυρίως η απόκτηση ενός ποιοτικού προϊόντος σε μια αξιοπρεπή τιμη.Σαφεστατα έχουμε αλλάξει το concept της συσκευασίας όχι όμως το περιεχόμενο μια και οι παραγωγοί μας είναι οι ίδιοι όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας έχοντας δημιουργήσει μια αμοιβαία σχέση σεβασμού και αλληλοϋποστήριξης.

3.Πόσο ευκολα είναι στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας να κάνει κανένας τέτοιου είδους αλλαγές στην συσκευασία του, και να προβάλλει κατι εντελώς ''νέο''?

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι στην χώρα στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν περιορισμοί και πολλές δυσκολίες τους οποίους και εμείς αντιμετωπίσαμε .Εκτιμώ όμως ότι η επιμονή και προσδοκία για το τελικό αποτέλεσμα μας δεν μας άφησε την παραμικρή αμφιβολία για την κατάληξη του. Σαφέστατα πρέπει να υπάρξουν οι αντίστοιχες από την Πολιτεία ενέργειες βελτίωσης του όλου πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιριών εάν θέλουμε να αυξηθούν οι περεταίρω οι επενδύσεις.

4.Oι θυσίες που χρειάζονται για να στήσεις κάτι τέτοιο κι ολη η επαγρύπνηση που χρειάζεται...αξίζει τον κόπο στη σημερινή εποχή?

Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπει κανείς. Εάν ο μοναδικός στόχος μια εταιρίας είναι αποκλειστικά το εμπορικό κέρδος δεν θα συνιστούσα σε κάποιον να προχωρήσει στην ίδρυση της .Για εμάς η εταιρία αποτελεί έναν ‘ζωντανό οργανισμό’ ο οποίος προσφέρει στην κοινωνία μέσω της προώθησης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων των παραγώγων οι οποίοι την προηγούμενη δεκαετία δεν μπορούσαν να τα διαθέσουν πέραν της τοπικής αγοράς. Επίσης προσφέρει θέσεις εργασίας και τέλος η λειτουργία της και η εξέλιξή της εταιρίας είναι ένας επιπλέον δεσμός της οικογένειας μου .Οπότε από την δική μου οπτική γωνία «Ναι αξίζει το κόπο»

5. Η περιβόητη ''εξωστρέφεια''. Απαραίτητη. Αλλά πόσο εφικτό είναι τελικά για έναν Ελβετό η Ιταλό να μάθει να ζητά τα καλά ελληνικά προϊόντα στην χώρα του? Οι εκθέσεις είναι αρκετές?

Η εξωστρέφεια είναι απολύτως απαραίτητη για μια χώρα πόσο μάλλον για μια εταιρία. Ζούμε σε μια παγκόσμια αγορά όπου ο καταναλωτής αλλά και οι εταιρίες έχουν την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και επικοινωνίας μέσω του internet σε νέες αγορές. Η μεγάλη πρόκληση για την κάθε εταιρία είναι να πείσει τον καταναλωτή ότι αυτό που αγοράζει ανταποκρίνεται τις απαιτήσεις του. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κουλτούρα των πολιτών της , όλα αυτά τα χρόνια δεν σεβαστήκαμε ούτε τα προϊόντα της, ούτε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και δεν μιλώ μόνο για τον ιδιωτικό τομέα .Ως αποτέλεσμα μια υποτιμητική αντίληψη για εμάς εν γένει η οποία όμως την τελευταία τριετία έχει αρχίσει και αλλάζει , αυτό όμως απαιτεί χρόνο μιας και βασικό στοιχείο δεν είναι μόνο να προσφέρεις ένα ποιοτικό προϊόν. Το βασικό είναι να παραμένει η ποιότητα σου υψηλή σε βάθος χρόνου η οποία πρέπει να συνοδεύετε με την αντίστοιχη συνέπεια στο χρόνο παράδοσης και την επίτευξη ανταγωνιστικών τιμών τα οποία βέβαια πάντοτε χρίζουν βελτίωση Έχοντας συμμετάσχει σε κάποιες εκθέσεις διεθνής θεωρώ ότι συναρτήσει του χρόνου ,του άμεσου και έμμεσου κόστους και της προετοιμασίας για μια μικρομεσαία εταιρία δεν είναι αρκετές ,απαιτούνται συλλογικότερες δράσεις για την προώθηση του ποιοτικού Ελληνικού brand.

6.Ολη αυτή η ''τάση '' για τα deli ελληνικά προιόντα, είναι κάτι που θα επρεπε να συμβεί ? Θέλω να πω , έχουμε νομίζω 1000 ετικετες λάδι- διορθώστε με αν κάνω λάθος-καλές, μέτριες, και εξαιρετικές. Πως ξεχωρίζει το καλό προϊόν τελικά κι σαν καταναλωτές τι πρέπει να ζητάμε κι να προσέχουμε?

Η πλειοψηφία των καταναλωτών έχει σαν βασικό άξονα το εάν το προϊόν που αγοράζει του κάνει συναρτήσει πάντοτε της τιμής αυτού .Επηρεάζεται από το marketing των εταιρειών ,και το πόσο εύκολα είναι προσβάσιμο. Για τους παραπάνω λόγους είναι δύσκολο να συστήσω εγώ στον κάθε καταναλωτή τι πρέπει να προσέχει γιατί για τον καθένα υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια .Προσωπικά έχω σαν κριτήριο επιλογής την φιλοσοφία της εταιρίας-προϊόν από προμηθευτές υψηλής ποιότητας ,αναγραφόμενου τόπου προέλευσης, ανιχνεύσιμης διαδρομής πρώτων υλών και προβλεπόμενες διαδικασίες παραγωγής. Η τιμή αποτελεί μια παράμετρο αλλά όχι την βασική για την επιλογή του προϊόντος που επιθυμώ.

7. Τα επόμενα σας βήματα ποια θα είναι? Που θελετε να φτάσετε?

Στόχος μας η επιλεκτική ανάπτυξη του δικτύου στο εξωτερικό και η απόκτηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων . Ο ουσιαστικότερος όμως στόχος μας όπως αναγράφεται στις συσκευασίες των προϊόντων μας , είναι να’’εμπνεύσουμε’’ τους καταναλωτές μας , να ζήσουν μια καλύτερη ζωή υιοθετώντας στην καθημερινή τους διατροφή συστατικά της Ελληνικής διατροφικής κουλτούρας .

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

(New Concept by Ploos Design)