Δεν ξέρω γιατί εμείς οι γυναίκες δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να αναζητήσουμε και να απολαύσουμε κάποιες στιγμές μόνο για εμάς. Πολλές φορές μιλάω με φίλες, συνεργάτιδες και σχεδόν πάντα νιώθω πως μου απολογούνται αν βιώσουν μια στιγμή που θα είναι αφιερωμένη στις ίδιες.

Μανικιούρ, ένα διαφορετικό χτένισμα, ένα μασάζ με το κινητό σε ''λειτουργία πτήσης''. Ενα βιβλίο σε ένα καλαίσθητο καφέ, ένα αφρόλουτρο, μια συναυλία, ένα ραντεβού με τον εαυτό μας σε ένα εστιατόριο, μια ημέρα μακριά από όλους και όλα, ενίοτε γεμίζει ενοχές τις περισσότερες από εμάς.

Σαν κάποιος να μας κρίνει πίσω από την πλάτη μας που απολαμβάνουμε ''εμάς''. Σαν κάποιος να μας κατηγορεί για ''ρηχές''. Που ορίζουμε τον ''δικό μας χρόνο''. Που κάνουμε τόσο ''ελαφριά'' πράγματα. Μα πόσο εγωιστικό μπορεί να είναι αυτό όταν οι υποχρεώσεις και οι εκκρεμότητες τρέχουν με χίλια?

Καθόλου. Μα καθόλου. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει να κατεβάσουμε διακόπτες και να βγάλουμε ραντεβού τον εαυτό μας. Να τον κανακέψουμε ασυστόλως. Αλλά και αν υπήρχε τέτοιος νόμος θα έπρεπε να τον παραβιάζουμε σε καθημερινή βάση.

Γιατί αν δεν είσαι εσυ καλά, δεν μπορείς να προσφέρεις πουθενά και τίποτα. Και αυτός είναι ο μοναδικός νόμος.

Ετσι αποφάσισα στο κλείσιμο μιας πιεστικής -αν και απολαυστικής - εβδομάδας να έχω την εμπειρία του Pastis Brasserie Afternoon Tea , ένα concept από τη αγαπημένη Εύη Φέτση και το  ''Βlond Confusion'' της.

Και κάπως έτσι ένα ροζ τρόλευ γεμάτο βότανα, αρωματικά τσάγια Kusmi, finger sandwitches,  χρωματιστές μαρέγκες, μπισκότα και τρούφες ήρθαν και έδεσαν με μια 100% θηλυκή ροζε σαμπάνια Deutz κάνοντας μου την ημέρα να κλείσει πολύ γλυκά και χαλαρωτικά.

(Oμολογώ πως κόλλησα με τη μούς λευκής σοκολάτας με βανίλια Μαδαγασκάρης.)

Και για άλλη μια φορά ευχαριστήθηκα τις γεύσεις των ταλαντούχων chefs Δημήτρη και Θανάση Σταμούδη. 

Το “Blond” Afternoon Tea σερβίρεται κάθε απόγευμα από τις 16:00 μέχρι τις 20:00 στο Pastis (στο Golden Hall) και είναι η πιο υπέροχη ευκαιρία να ξεκλέψετε χρόνο και να απολαύσετε αυτές τις γεύσεις,  με τις φίλες σας, τις κόρες η ακόμα και μόνη με παρέα εσάς και μόνο εσάς.

Εμεινα περίπου μιάμισι ώρα με την απόφαση να ''μην βιαστώ''. Να μείνω στην στιγμή και να βρω χρόνο για να φτιάξω έτσι το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας χωρίς πίεση. Χωρίς ενοχές. Χωρίς απολογίες.

Και αυτός ο ''δικός'' μου χρόνος, είναι ο πιο πολύτιμος.

Τhanks to all the team of ''Pastis''!

Bravo to Evi!