Η στήλη «Ποιά το φόρεσε καλύτερα;» (Who wore it best?) που έβλεπα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά με έφερνε σε αμηχανία.

Δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να συγκριθούν δύο γυναίκες που φορούν το ίδιο ρούχο. Aπό τη στιγμή που οι ίδιες είναι μοναδικές προσωπικότητες, συνεπώς θα το φορούσαν με τρόπο μοναδικό.

Σε αμηχανία με φέρνουν και εκπομπές τύπου Shopping Star όπου κάτω από την αθώα φρασεολογία των συμμετεχόντων, περνάει για ακόμα μια φορά η αντίληψη πως οι γυναίκες είναι αντίζηλες από τη φύση τους.

Από το «Ποια το φοράει καλύτερα;» μέχρι το «Αυτός που σου έκανε αίτημα φιλίας είναι ο δικός μου, κάτω τα χέρια σου», η απόσταση μικρή.

Σαν γυναίκες δώσαμε πολλούς αγώνες για να μπορούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Μια καριέρα. Το δικαίωμα στις όποιες επιλογές. Την σωματική ασφάλεια.

Δεν υπάρχει λόγος να συντηρούμε στερεότυπα. Δεν χρειάζεται να θυμίζουμε την αγαπημένη Μάρθα Καραγιάννη που κυνηγούσε τον επίσης αγαπημένο Κώστα Βουτσά να του κόψει λίγες τρίχες από τα μαλλιά, για να τον αναγκάσει με μαγικά κόλπα να τρέξει σαν τρελός από πίσω της.

Δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα.

Οι άντρες δεν είναι ντολμαδάκια να τους τυλίξεις. Δεν κουβαλούν το «Χρυσό Πέος» σαν τρόπαιο ανεβάζοντας την αξία εκείνης που θα το αποκτήσει πρώτη.

Η αξία είναι ήδη μέσα μας.

Αν υπάρχει κάτι που χρήζει περαιτέρω επιστημονικής ανάλυσης στην επίθεση με το βιτριόλι, είναι το πώς οι ερωτικές σχέσεις μεταφέρθηκαν 100% στο διαδίκτυο. Και δεν είναι καθόλου αστείο. Ούτε ακίνδυνο.

Γίναμε κατάσκοποι του «Πόσα likes έκανε και πού. Έβαλε καρδούλα; Γιατί έβαλε καρδούλα;»

Και ουδείς αντιλαμβάνεται πως εκείνος που έβαλε καρδούλα μπορεί να μην ψάχνεται. Μπορεί κάλλιστα να έχει μια καταπληκτική σχέση με άλλη γυναίκα.

Αλλά ακόμα και αν ο «Ένας και Μοναδικός» θέλει να ψαχτεί, είναι επιλογή του. Και δική μας επιλογή να φύγουμε τρέχοντας, αν αυτό μας δημιουργεί ανασφάλεια ή άγχος.

Καμμιά σχέση δεν επιβιώνει μέσα στην καχυποψία και την έλλειψη εμπιστοσύνης. Καμμιά επίσης δεν επιβιώνει χωρίς ελευθερία, γιατί κανείς δεν είναι κτήμα κανενός.

Οι γυναίκες πρέπει να μάθουμε πως δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε.

Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα να δώσουμε τις μάχες μας από το αν ο «Ένας και Μοναδικός» έκανε αίτημα φιλίας στην οποιαδήποτε.
Είχα και έχω καταπληκτικές συνεργασίες με γυναίκες.

Τις φίλες μου τις νιώθω οικογένεια μου. Είμαι επίσης τυχερή γιατί έχω και υπέροχους άντρες - κολλητούς που μοιραζόμαστε τα πάντα.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουν τα στερεότυπα.

Ας εμπιστευτεί και ας στηρίξει η μία την άλλη.

Με καρδούλα ή χωρίς.
#United_wonen_always_win