1. Να πώ λοιπόν ότι ο λόγος της συνέντευξης είναι η λάμψη που εκπέμπετε, λάμψη ενός ανθρώπου που τα έχει βρεί με τον εαυτό του. Πόσο δύσκολο είναι να τα ''έχει κάποιος καλά με τον εαυτό του'' σε μια εποχή που βομβαρδίζεται από πρότυπα και συμπεριφορές;
-Καταρχήν ευχαριστώ! Νιώθω πως τα έχω αρκετά καλά με τον εαυτό και νομίζω πως οφείλεται στο οτι ξέρω ποιός είμαι.  Εχω αποδεχθεί οτι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και γι'αυτο δεν χρειάζεται να με συγκρίνω με κανέναν άλλον. Το να είμαι ο εαυτός μου είναι αυτο που ξέρω να κάνω καλύτερα. Ξέρω πως δεν θα υπάρξει κανείς καλύτερος στο να είμαι εγώ απο εμένα. Σίγουρα όμως επηρεάζεται η σχέση που έχουμε με τους εαυτούς μας απο το ποσό άνετα αισθανόμαστε στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αντιπροσωπεύσω τον εαυτο μου ετσι όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι και όχι οπως τον αντιλαμβάνονται οι άλλοι. 

Για να σου δώσω και ένα παράδειγμα, όταν ξεκίνησα το management metal συγκροτημάτων (μια δουλειά στην οποία ειμαι καλός και αγαπώ) , δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ γιατί η παγκόσμια βιομηχανα της μουσικής και η metal σκηνή γενικά είναι καθαρά ανδροκρατούμενη (πράγμα που δεν αγαπώ). Το γεγονός οτι πήγαινα στην δουλειά με φούστα και με ringtone της Rihanna έβλεπα οτι κλώτσαγε. Εκτός του ότι το έβλεπα στις αντιδράσεις των συναδέλφων μου, τον πρώτο καιρό που δεν με ξέραν καλά μου το λέγαν κιόλας. Ούτε στιγμή δεν φοβήθηκα πως αυτο το "look" θα με κάνει να χάσω την δουλειά μου ή οτι κάποιος που δεν έχει αυτά τα στοιχεία στο γραφείο είναι καλύτερος μάνατζερ απο εμένα.  Προσπάθησα να είμαι ο αυθεντικός μου εαυτός στον μέγιστο βαθμό γιατί μονο έτσι νιώθω καλά και μόνο κάτω απο αυτές τις συνθήκες μπορώ να προσφέρω. Τι και άμα το περιβάλλον δεν "σήκωνε" τέτοιες συμπεριφορές, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε σωστή η θεωρία που λέει πως ο κάθε ανασχηματισμός ξεκινάει απο τα άτομα μεμονωμένα. 'Εκτοτε δεν είχα κανένα πρόβλημα. 
Εχω πιάσει τον εαυτό μου να λέει πολύ συχνά "εγώ εδώ ανήκω και δεν θα πάω πουθενά μέχρι να το καταλάβετε". Στήν αρχή δηλαδή λίγος τσαμπουκάς αλλά μετά αυτό πάντα αρχίζει και ρολάρει. Σίγουρα τα εδάφη δεν παραχωρούνται έτσι εύκολα, αλλά με το να στέκεσαι στο ύψος σου και να τοποθετείς τον εαυτό σου εκεί που νιώθεις εσύ άνετα και πιστεύεις οτι αξίζεις να βρίσκεσαι, τα διεκδικείς καλύτερα. Η επιθυμία άλλωστε  έχει μεγαλύτερη δύναμη από τα πρέπει της όποιας "κοινής λογικής". 
 

2.Οι δικοί σας αγώνες για να σπάσουν αυτά τα στερεότυπα? Πιστεύτε ότι με το να συμμετέχει κάποιος σε ακτιβιστικές ομάδες μπορεί να βοηθήσει να τα γκρεμίσουμε επιτέλους?
-Νομίζω πως ναι. Η ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις για την διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα η απαίτηση του να μπούν νομοθετικά πλαίσια που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του ανθρώπου μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Αναγνωρίζω πως πολλές απολαύσεις - ελευθερίες που απολαμβάνω εγώ σήμερα έχουν προκύψει απο αγώνες ακτιβιστών προηγούμενων γενεών. Φέρω λοιπόν ευθύνη για όσο χρόνο βρίσκομαι σε αυτόν τον πλανήτη να βρίσκομαι στην πλευρά της ιστορίας που με αντιπροσωπεύει. 

Τα στερεότυπα σχηματίζουν πολιτική τοποθέτηση, δεν ήρθαν απο το πουθενά, δημιουργήθηκαν ώστε να μπορούν κάποιες ομάδες ανθρώπων να επιβάλλονται σε κάποιες άλλες. Για παράδειγμα το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να είναι καλές στο μαγείρεμα και στην ανατροφή των παιδιών, συνδέεται άμεσα με το οτι δεν μπορεί να είναι καλές σε άλλα πράγματα ,όπως για παράδειγμα στο να διοικούν μια ολόκληρη επιχείρηση και να βγάζουν πολλά χρήματα. Εφ'οσον λοιπόν  τα στερεότυπα εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς γιατί να μην τα αντιστρέψούμε προς όφελος της δικιάς μας διευκόλυνσης; 
 
3. Σας λείπει η Ελλάδα όταν είστε έξω? Η χώρα αυτή είναι ένα μέρος να ζήσει κάποιος και να δημιουργήσει η είναι ένα μέρος απλά για διακοπές, ξέρετε, ''τύπου θάλασσα, μπουζούκι και χωριάτικη σαλάτα''?
-Μην μου μιλάς στον πληθυντικό! Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ιδανικό μέρος για δημουργία απο ένα μέρος με θάλασσα, μπουζούκι (μουσική) και χωριάτικη σαλάτα. Μιας και είπαμε για σαλάτα, ξέρεις πόσο θα κόστιζε μια σαλάτα με τα προιόντα της λαικής μας αγοράς στην Αμερική; Ανάθεμα και άν θα έβρισκες έστω και ένα προιόν στην αγορά τους που θα εμπιστευόσουν με σιγουριά οτι δεν είναι μεταλαγμένο. 
Εμένα με εμπνέει η Ελλάδα και από πολλές άλλες χώρες του κόσμου που έχω ταξιδέψει βρίσκω την ποιότητα ζωής αρκετά υψηλή. Και βάζω μέσα και το Βέλγιο την πατρίδα της μητέρας μου, την Αγγλία και την Αμερική όπου έχω ζήσει πολλά χρόνια. Παρ'ότι αυτές οι χώρες έχουν πολυ καλύτερη οικονομία απο την Ελλάδα. 
Ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα και αναμφισβήτητα η οικονομκή κρίση εχει επηρεάσει φρικτά την καθημερινότητα μας. Αλλά αντί να είμαι συνέχεια με ένα ''γαμώτο'',  έχω την ανάγκη να βλέπω τα όποια θετικά έχει η χώρα μου. Η οικονομία μας αυτήν την στιγμή δεν έχει τίποτα θετικό. Το γεγονός όμως του ότι βρισκόμαστε σε μία κρίση και την ίδια στιγμη είμαστε τόσο κοντά στην Ασία και το παγκόσμιο μεταναστευτικό πρόβλημα, μας έδωσε ενα αίσθημα ευγνωμοσύνης. Την δυνατότητα να βρισκόμαστε πιο κοντά στον άνθρωπο και να συνειδητοποιούμε πόσο προνομιούχοι είμαστε. Οι Βέλγοι ας πούμε αυτο δεν μπορούν να το νιώσουν. Εχω βρεθεί σε δημόσια υπηρεσία στις Βρυξέλες που ο υπάλληλος, μου γκρίνιαζε για το στεγαστικό του δάνειο και ταυτοχρονά ήθελε τους μουσουλμάνους έξω απο την χώρα του.  Μου φάνηκε τόσο αποκομμένος απο την πραγματικότητα και εκείνη την στιγμή αισθάνθηκα τυχερός που δεν βρίσκομαι στην μιζέρια  του. Εννοείται πως δεν του είπα τίποτα γιατί δεν είναι κάτι που περιγράφεται με λόγια. Θέλω να πώ πως πρέπει πάντα να βλέπουμε και να αναγνωρίζουμε αυτα που ήδη έχουμε ώστε να αντλούμε δύναμη για να αντισταθούμε σε ότι δεν επιθυμούμε.  

4. Ενικός λοιπόν. Εχω την αίσθηση ότι ίσως οι άνθρωποι γινόμαστε πιο δημιουργικοί και αφήνουμε την ψυχή μας ''να βγεί προς τα έξω'' σε δύσκολους -οικονομικά και πολιτικά - καιρούς. Υπάρχει κάποιο τίμημα που πληρώνουμε για να είμαστε αυτό που είμαστε αληθινά?
-Οχι, κανένα τίμημα απολύτως."Ότι λυγίζει δεν ραγίζει" οπότε μόνο οφέλη μπορούμε να πάρουμε απο το να είμαστε αυτό που είμαστε αληθινά. 

5.Music management, modelling, και άλλα που σίγουρα δεν ξέρω, αλλά αν σε έβαζα να διαλέξεις μια από τις ''αγάπες'' σου, τι θα κράταγες? Τι από όλα αυτά που κάνεις, σε εκφράζει πιο δυνατά?
-Η τέχνη. Η διαδικασία της δημιουργίας ενώς συνολικού έργου μέσα απο μία εμπειρία που συμμετέχει το σώμα και το πνεύμα. Δεν μπορώ όμως να διαλέξω μία συγκεκριμένη κατηγορία γιατι έχω κάνει αρκετά και κατέληξα πως για μένα αυτο που κάνω έχει μια πιο ολιστική σημασία. Αυτην την περίοδο ασχολούμε κυρίως με το modeling. 

6. Το να ζει και να εργάζεται  κάποιος στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, έχει σίγουρα πολλές διαφορές στην νοοτροπία. Σαν προσωπικότητα, σαν επαγγελματία, τι σου κάνει πιο εύκολη την ζωή εκεί, και τι πιο δύσκολη εδώ?  Η το αντίστροφο βεβαίως.
-"Apples to oranges" που λένε και οι Αμερικάνοι. Δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης γιατι πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τις παραμέτρους οι οποίες είναι εντελώς άνισες.

7.Στην Ελλάδα  οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι ντροπή να λές ότι είσαι φεμινίστρια, στο μυαλό τους υπάρχει μια γυναίκα που δεν δινει σημασία στην εμφάνιση της, δεν έχει θηλυκότητα και ''χάρη''. Προσωπικά τα θεωρώ ανοησίες. Υπάρχει και στο εξωτερικό αυτή η προσέγγιση?
-Εγώ είμαι φεμινίστρια και έχω και θηλυκότητα και χάρη!  Το πως ντύνεται ή συμπεριφέρεται κάποια είναι επιλογή του ίδιου του ατόμου, οι φεμινίστριες που έχω γνωρίσει εγώ δεν είχαν κοινή αισθητική. Υπάρχει αυτό το στερεότυπο που αναφέρεις αλλα έχει έρθει η ώρα να το καταρρίψουμε.  Πρέπει να σκεφτούμε από που προήρθε αυτο το στερεότυπο.  Τα μαλλιά, το μακιγιάζ, τα τακούνια και τα σέξυ φορέματα ίσως είναι μια προσπάθεια να γίνουμε κατάληλλοι να προσφέρουμε ρομαντισμό στις σχέσεις μας. Ίσως επικρατεί η αντίληψη, οτι το "γυναικείο" περιορίζεται στα βαθύ ντεκολτέ και στις μεγάλες βλέφαρίδες.  Ως φεμινίστρια αντιστέκεσαι στην στερεοτυπική φαντασίωση των ανδρών για το πως πρέπει να είναι οι γυναίκες και διεκδικείς το δικαίωμα του να απολαμβάνεις όλα όσα απολαμβάνουν οι άνδρες. Για κάποιους αυτό μπορεί να σημαίνει να μην χρειάζεται να κάνεις αποτρίχωση και να μπορείς να κυκλοφορείς topless. Δεν βρίσκω τίποτα "άσχημο" σε αυτό ουτε πιστεύω πως αφαιρεί θηλυκότητα.  

Παρ' όλα αυτά κάποιοι απο εμάς έχουμε ανάγκη να ακολουθήσουμε κάποια απο αυτά τα  πρότυπα ομορφιάς και ας έχουν οριστεί από άνδρες. Αν αυτά μας κάνουν να νιώθουμε πιο δυνατοί, ελεύθεροι, άνετοι και ασφαλείς γιατί να μην εκφραζόμαστε όπως νιώθουμε και συγχρόνως να υπερασπιζόμαστε τις φεμινιστικές μας ιδέες? 
 
8. Ο έρωτας? Τι ρόλο παίζει στην ζωή σου? Είναι το δικό σου ''οξυγόνο''?
-Δεν έχω καταλήξει. Ας την αφήσουμε αυτην την ερώτηση γιατί θα καταλήξουμε να μιλάμε για την πολυγαμία και σε αυτήν την φάση προέχει ο φεμινισμός. 
 
9. Τι πρέπει να καλλιεργήσει μια γυναίκα για να υπάρξει και η ανδρική ψυχοσύνθεση μεσα της? Να γίνει πιο δυναμική, πιο σκληρή πιο αδιαπράγματευτη για να την πούνε ''επιτυχημένη επαγγελματία''? Στους χώρους που εμείς κινούμαστε, το να είναι μια γυναίκα ''άντρας'' στις business θεωρείται προσόν. Το να έχει πάλι ένας άντρας ''ευαισθησίες'' σε ανταγωνιστικούς χώρους θεωρείται σοβαρό μειονέκτημα. Παίζουμε ρόλους τελικά στην καθημερινότητα μας? 
-Η παρατήρησή σου  μου φαίνεται πολύ σωστή και εννοείται συνέχεια παίζουμε ''ρόλους'' όλοι μας. Αυτήν την ερώτηση όμως μπορείς να μου την απαντήσεις πολύ καλύτερα εσύ που είσαι γυναίκα.  Σε αυτό το ζήτημα είχα αυτό που λένε "safety net"  (ή αλλιώς πουλί) που κάνει την προσωπική μου εμπειρία εντελώς διαφορετική.
 
10. Θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου, να σου πω ότι για πολλούς από εμάς πάντως ''το να περπατάς σαν γυναίκα'' είναι κοπλιμέντο -αν και ήμουν από την αρχή σίγουρη ότι είσαι πολλά παραπάνω από αυτή την πρώτη εντύπωση στα media- και θα σου ζητήσω μια φράση, ένα μήνυμα που εσυ θές να ''περάσεις' και σε αντιπροσωπεύει 100%.
-Θα δανειστώ το σλόγκαν της Labyris Books, που είναι απλό και καθαρό.
"Τhe future is female" = "Το μέλλον είναι θηλυκό" .