1.''The Round Button''. Πως ξεκίνησε το όλο concept?

-Πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησα ένα blog μέσω του οποίου ανακάλυψα τον κόσμο του Σκανδιναβικού design και εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από τον τρόπο που απλές φόρμες και ουδέτερα χρώματα μπορούσαν να διακοσμήσουν έναν τοίχο. Η σκέψη μου ήταν «θέλω και ο δικός μου τοίχος να δείχνει ετσι» και αυτό ήταν το ξεκίνημα για το ‘’the Round Button’’, μια απόπειρα να δημιουργήσω διακοσμητικές εκτυπώσεις μινιμαλ αισθητικής. Στη σειρά ‘’Aegean on your wall’’ συνδυάζω το αφαιρετικό στυλ με θέματα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική αλλά και το φυσικό τοπίο του Αιγαίου, με αφετηρία το νησί της Τήνου. 

2. Ti είναι αυτό που σας εμπνέει τόσο στην Τήνο?

H Tήνος είναι μαγική. Όταν φτάνω στο νησί, αναπνέω. Δεν με νοιάζει αν φυσάει τρελλά -κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά- δε με νοιάζει αν θα πάω στην παραλία. Θέλω να περπατάω στα μονοπάτια της και στα χωριά της. Να μαθαίνω για το παρελθόν της. Να την ανακαλύπτω. Η φύση και η αρχιτεκτονική της Τήνου, είναι η έμπνευση και ο προορισμός μου.

3. Υπάρχει χώρος για το Ελληνικό Design στο εξωτερικό? Εχετε τέτοια μηνύματα για την δική σας δουλειά?

Οι περισσότεροι πελάτες μου είναι κάτοικοι εξωτερικού. Τα σχέδια της σειράς ‘’Τήνος’’ έχουν τύχει πολύ καλής υποδοχής, ειδικά σε χώρες της Ευρωπης που αγαπούν τη μίνιμαλ αισθητική και γνωρίζουν την Ελλάδα. 

4. Τι είναι για εσάς το Αιγαίο?

-Ελευθερία. Δύναμη. Καθαρή ενέργεια.

5. Τα posters σας, διηγούνται τους δικές τους ιστορίες?

-Περπατούσα στα ψηλά μέρη του νησιού, φύσαγε πολύ και ο αέρας με τραβούσε πίσω, κάτω μακριά έβλεπα τη θάλασσα τεράστια, όλα γύρω μύριζαν θυμάρι και ρίγανη. Είδα μέσα σε έναν παλιό τοίχο σχηματισμένο το κλασικό τρίγωνο, γεμάτο με πετραδάκια για να αντέξει περισσότερο. Ένα απλό σχήμα τόσο περιποιημένο από κάποιον που ασχολήθηκε για να το δυναμώσει. Αυτό ήταν και η έμπνευσή μου για το σχέδιο ‘’Pyramid of stones’’.

Κάποιος που θα δει το σχέδιο για πρώτη φορά, θα δει μόνο γραμμές, κάποιος που έχει επισκεφθεί τις Κυκλάδες θα ανακαλέσει ίσως μια ανάμνηση, εγώ θα το δω και θα ακούσω τον αέρα... 

Όπως το παραπάνω, έτσι και κάθε ένα απο τα σχέδια της σειράς έχει μια μικρή ιστορία που το συνοδεύει, και κλεισμένο μέσα του το συναίσθημα που μου προκάλεσε.  

6. Εχει νόημα να παλεύει κάποιος και να δημιουργει σε αυτήν την χώρα?

-Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος εκ φύσεως. Αν σταματήσω να πιστεύω πως υπάρχει νόημα, θα σταματήσω και να δημιουργώ, αλλά αυτό είναι αδύνατο.

7.Αν σας ζητούσε κάποιος να διαλέξετε για εναν ταξιδιώτη τα highlights της Τήνου, ένα εστιατόριο, ένα καλό ξενοδοχείο, μια αγαπημένη σας παραλία, τι θα προτείνατε?

-Θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να επισκεφτεί την Τήνο, να έχει μέρες μπροστά του, και οπωσδήποτε αυτοκίνητο για να εξερευνήσει όσο μπορεί περισσότερο το νησί. Ιδανικά να ψάξει για ενοικιαζόμενο παραδοσιακό σπίτι ή ανακαινισμένο κελί (αγροτικό κτίσμα) για να βιώσει καλύτερα την ατμόσφαιρα της Τήνου. Όσο για το φαγητό, δε θα αναφέρω ονομαστικά κάποιο μαγαζί, επειδή αγαπώ πολλά και δε θέλω να ξεχωρίσω κάποιο. Είναι σίγουρο όμως πως είτε παραλιακά είτε στην ενδοχώρα, κάποιος θα μπορέσει να δοκιμάσει τοπικές πρώτες ύλες σε απλές αλλά και πιο σύνθετες συνταγές. 

Όσο για την αγαπημένη μου παραλία, μου την φανέρωσε ο άντρας μου όταν με πρωτοπήγε στο νησί. Τότε έπρεπε να φορέσω μποτάκια και να τον ακολουθήσω μέσα σε χωράφια, να περάσω απο τις καλαμιές και τελικά να βρεθώ μπροστά σε  χρυσή άμμο, υπέροχα νερά και …τίποτε άλλο. Παράδεισος. Η παραλία λέγεται Απηγανιά, πλέον έχει αρκετούς επισκέπτες και ένα φανερό μονοπάτι για να κατέβει κάποιος πιο εύκολα -με λίγα βράχια στο τέλος του. Δεν υπάρχει νερό εκεί ούτε σκιά, αν το αποφασίσετε, να πάτε μέρα που δε φυσάει πολύ και να είστε καλά οργανωμένοι. 

8. Κύκλος, τετράγωνο, ευθείες γραμμές? Τι αγαπάτε περισσότερο?

-Τις  γραμμές κάθε είδους, γιατι ξεκινωντας μια γραμμή δεν ξέρω ποτέ σε τι θα καταλήξει: θα πάρει ελεύθερη μορφή, θα συνδυαστεί με τις υπόλοιπες ή θα δημιουργήσει ένα δικό της σχήμα? 

9.Τα επόμενα σας βήματα ποιά θα είναι? Που θέλετε να φτάσετε?

-Ο στόχος μου είναι να δημιουργήσω αρκετές σειρές εμπνευσμένες απο διαφορετικούς τόπους του Αιγαίου, και να μπορέσω να τις διαθέσω μέσα από ένα ικανοποιητικό δίκτυο πωλήσεων. Θα ήθελα τα σχέδιά μου να βρεθούν στους τοίχους των ανθρώπων που αγαπούν το Αιγαίο όσο κι εγώ, αλλά και στα σπίτια όσων το επισκέπτονται απο μακριά και θέλουν να πάρουν ενα κομμάτι του μαζί τους.