Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς προέκυψε αυτό το εξαιρετικό ''Chic Greek Gifts '' Project?

Πριν από κάποια χρόνια, ψάχνοντας δώρα να χαρίσω σε φίλους και συγγενείς στο εξωτερικό, αντιλήφθηκα το κενό που υπήρχε στην αγορά καθώς τα μόνα διαθέσιμα ήταν τα τουριστικά σουβενίρ. Θέλησα λοιπόν, να δημιουργήσω ένα ελληνικό πολιτιστικό δώρο που θα εμφυσήσει την αγάπη για την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, θα διατηρήσει το ενδιαφέρον για  το ελληνικό στοιχείο της νέας γενιάς της διασποράς, που δεν μιλάει απαραίτητα την ελληνική γλώσσα, και θα προσελκύσει φίλους της ελληνικής αρχαίας και σύγχρονης κουλτούρας, γαστρονομίας και τέχνης. Έτσι δημιουργήθηκαν τα κουτιά Chic Greek Gifts. Μία συλλογή θεματικών δώρων που επαναφέρουν στη μνήμη του καταναλωτή ευχάριστες αναμνήσεις, gourmet γεύσεις και αρώματα.

Πώς ανταποκρίνονται οι ξένοι σε αυτό? Υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από ξένους η από τους Έλληνες?

Σαφώς και υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αλλά το ελληνικό στοιχείο έχει αρχίσει να αποδίδει όταν υπάρχει ένα concept από πίσω. Η εποχή που πουλούσαμε τα προϊόντα μας σε ανθρώπους επειδή τύχαιναν να είναι Έλληνες ή φίλοι μας έχει περάσει. Χαίρομαι να πω πως η αυθεντική προσέγγιση των Chic Greek Gifts βρίσκει ανταπόκριση στους ξένους managers που εργάζονται στην Ελλάδα, αρέσκονται σε τέτοιες πρωτοβουλίες, και υποστηρίζουν τα ελληνικά brands που ταυτίζονται με την ελληνική κουλτούρα. 

Ποια είναι τα κριτήρια σας για να γεμίσετε τα κουτιά με τόσο καλαίσθητα είδη?

Αναζητούμε σε όλη την Ελλάδα παλιούς και νέους παραγωγούς και σχεδιαστές και αξιολογούμε τα προϊόντα τους ως προς την αισθητική αλλά και την ποιότητα. Στρεφόμαστε σε ό,τι υπάρχει γύρω μας: τρόφιμο, καλλυντικό, τέχνημα, έντυπο. Προτιμούμε προϊόντα πιστοποιημένα και όσα έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. 

Έχω την αίσθηση ότι το κάθε σας κουτί διηγείται μια διαφορετική ιστορία. Πως το κάθε κουτί απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό, σωστά?

Πράγματι τα ελληνικά πολιτιστικά δώρα Chic Greek Gifts διαφοροποιούνται από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά διότι αποτελούνται από μια πρωτότυπη σειρά αγαθών. Το ταλέντο μας ξεδιπλώνεται όταν συνθέτουμε ένα νέο θέμα και ενώνουμε ετερόκλητα αντικείμενα. Είναι μια δημιουργική πρόκληση που μας ενθουσιάζει.  Καθένα από τα κουτιά δεν έχει πάρει τυχαία το όνομά του αφού ο συνδυασμός gourmet τροφίμων, ειδών δώρων και τέχνης ή και καλλυντικών αντικατοπτρίζει το εκάστοτε θέμα και την κουλτούρα που πηγάζει από αυτό. Παραδείγματα θεμάτων είναι : “The Aegean Ambassador” (συνδυασμός αγαθών του πελάγους και των νησιών), “The Olive Spa” (καλλυντικά και προϊόντα boudoir), “The devoted Christian Orthodox” (μοναστηριακά προϊόντα), “Philosopher’s Kit” (προϊόντα με αρχαιοελληνικά αποφθέγματα), “Kids love Greece” (συνδυασμός προϊόντων που τα παιδιά θα λατρέψουν) κλπ. Όπως καταλαβαίνετε, βοηθούμε έτσι εκείνον που επιλέγει το δώρο ανάλογα με το προφίλ του ατόμου στο οποίο θα το δωρίσει. Εάν πρόκειται για εταιρικό δώρο συζητάμε με τον πελάτη μας τις ανάγκες του, το προφίλ του παραλήπτη και το budget και προτείνουμε ιδέες που θα κάνουν εντύπωση.  Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο συναίσθημα χαράς που προκαλεί ένα δώρο.

Oι θυσίες που χρειάζονται για να στήσεις κάτι τέτοιο κι όλη η επαγρύπνηση που χρειάζεται... αξίζει τον κόπο στη σημερινή εποχή?

Είναι βέβαιο ότι το project των Chic Greek Gifts δεν ήρθε τυχαία. Προέρχεται από σκληρή δουλειά, επιμονή, δίψα για μάθηση και αναζήτηση πάντα για το καλύτερο. Η πραγματικότητα σε γειώνει συνεχώς και σε ωθεί σε επαναπροσδιορισμό. Στην επιφάνεια με κρατάει το πείσμα, η μεγάλη αγάπη γι’ αυτό που κάνω και η επιθυμία να χαράξω ένα δικό μου δρόμο. Και ναι αξίζει, γιατί διοχετεύω τη δημιουργικότητά μου σε κάτι που με κρατάει ζωντανή, μαθαίνω στα παιδιά μου την αγάπη για το Grecian, το ωραίο και το ποιοτικό. Το ότι δεν λέμε όχι σε καμία παραγγελία, μικρή ή μεγάλη και όσο τελευταία στιγμή κι αν δοθεί, μας έχει δικαιώσει. Είναι δύσκολο να αναδείξεις ένα εμπορικό brand σε εποχή κρίσης. Πρέπει να παρέχεις και υπηρεσία στα μέτρα του πελάτη.  

Τα επόμενα σας βήματα ποιά θα είναι? Πού θέλετε να φτάσετε?

Οι στόχοι είναι υψηλοί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα βήματα όμως ήταν και θα παραμείνουν συνετά. Τα Chic Greek Gifts ως ένα φρέσκο πετυχημένο brand μπορούν να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικότητας . Τα εταιρικά δώρα αποτελούν προτεραιότητα για εμάς και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η στρατηγική που έχουμε χαράξει.

Τι είναι για εσάς η Ελλάδα? Η έμπνευση σας, οι ιστορίες σας, το παρελθόν σας, η απλά άλλο ένα μέρος στον παγκόσμιο χάρτη?

Η Ελλάδα για μένα είναι κληρονομιά και πολιτισμός, αυθεντικότητα και φυσική ομορφιά.  Είναι το μπλε και άσπρο του Αιγαίου. Είναι το μέρος που ο πολυμήχανος Οδυσσέας κατάφερε να επιβιώσει. Η Ελλάδα είναι το σημείο εκκίνησής μου.

Η δημιουργικότητα μας φέρνει ''πιο κοντά''; Τις ιστορίες τελικά ''τις γράφουν οι παρέες''?

Πιστεύω κι εγώ ότι η κρίση που περνάμε μπορεί να αποδειχθεί ευλογία. Ήδη μας έχει φέρει πιο κοντά στους άλλους και στον εαυτό μας. Πιο κοντά στις πηγές μας. Δεν φοβόμαστε να μοιραστούμε την πληροφορία κι έτσι έχουμε περισσότερη πληροφορία διαθέσιμη. Σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει μια θερμοκοιτίδα που νέοι ανταλλάζουν τις σκέψεις τους για να δουν την ιδέα τους να προχωρήσει παρακάτω.

Το δικό σας μήνυμα μέσω των Chic Greek Gifts?

Τα Chic Greek Gifts  είναι ο τρόπος να διηγηθούμε την ιστορία μας. Θέλουμε  να δείξουμε την αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας και των προϊόντων της, να φέρουμε το χαμόγελο ξανά στα χείλη των ανθρώπων της. Είμαστε μέρος μιας νέας τάξης πραγμάτων που ανανεώνεται και εκπέμπει ελληνικότητα.

Η Κρήτη. Τι αντιπροσωπεύει για εσάς σαν δημιουργό και σαν γυναίκα?

Για μένα η Κρήτη δείχνει το δρόμο: στην ιστορία, στη γαστρονομία, στον τρόπο σκέψης.  Σου δίνει γερές ρίζες και σε ενδυναμώνει να γυρέψεις αλλού την έμπνευση χωρίς να σε περιορίζει στα στενά όριά της.  Μου αρέσει να ταυτίζομαι με τη γυναίκα της μινωικής Κρήτης η οποία είχε μεγάλη ελευθερία στην ιδιωτική της ζωή, πρόσεχε την εξωτερική της εμφάνιση και ήταν ιδιαιτέρως κομψή.