Ο εαυτός μας είναι -συχνά- ο μεγαλύτερος εχθρός που διαθέτουμε. Ο φόβος, είναι το δικό του όχημα. Είναι αυτός ο φόβος που μας κάνει να μην εστιάζουμε στους δικούς μας στόχους, στα δικά μας όνειρα, αλλά να συγκεντρωνόμαστε επικριτικά στους στόχους των άλλων.
Είναι πολύ πιο ''ασφαλές'' να βρίσκουμε έτσι, εύκολα αλλοθι για να μην εξελισσόμαστε, να μην προχωράμε ούτε ένα βήμα μπροστά, να βρίσκουμε χιλιάδες δικαιολογίες που μας κρατάνε πίσω στους γνωστούς φόβους, στην ανασφάλεια και την εύκολη κριτική.
Οι αποτυχίες των ''άλλων'' είναι η δική μας -ψευδή- επιβεβαίωση πως ούτε εμείς ''θα τα καταφέρουμε'' στο όποιο εγχείρημα μας.
Δεν βλέπουμε όσους πέτυχαν, γιατί αυτό θα σήμαινε πώς θα πρέπει να ''κουραστούμε'' παλεύοντας να αλλάξουμε τα δικά μας επαγγελματικά ''κακώς κείμενα''. Η επιτυχία είναι εκεί όμως, για όλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι απόφαση να την διεκδικήσουμε με στρατηγική, πάθος και ''ήρεμη δύναμη''.
Μέσα στην κρίση ξεφύτρωσαν άπειρες εταιρείες, προιόντα, ιδέες, προσωπικότητες με ένα καινοτόμο project στο συρτάρι τους. Η διάχυτη αισιοδοξία και τα πραγματικά καλά προιόντα, έστελναν μήνυμα ότι όντως ''η κρίση δημιουργεί διάκριση'' , πως μια νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών σε όλα τα επίπεδα ήρθε για να μείνει. Αυτό όμως που έλειπε συχνά από αυτήν την ''δημιουργική'' έκρηξη, ήταν η στρατηγική, η επιμονή, η υπομονή και ο σωστός μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Αξίες που καθιστούν κάποιον μοναδικό και με διάρκεια. Και φυσικά συνεργάτες με το ίδιο ακριβώς όραμα. Η ιστορία απέδειξε ότι όσοι παρέμειναν και ''προχώρησαν'', ήταν αυτοί που έκαναν κάτι μοναδικό, αυτοί που δεν αντέγραψαν, αυτοί που είχαν ''ηθική'' και πάθος, αυτοί που δεν είχαν σαν στόχο τον γρήγορο πλουτισμό αλλά την διάρκεια που φέρνει αφθονία.
Μπορείς να έχεις την καλύτερη ιδέα, αλλά το να παραμείνεις επιτυχώς στο επαγγελματικό προσκήνιο, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων.
Oι σωστοί συνεργάτες όμως, που μοιράζεστε τις ίδιες αξίες και την ίδια οπτική ζωής, είναι απλά ανεκτίμητοι. Ενας καλός συνεργάτης μπορεί πραγματικά να ''απογειώσει'' ένα project, και να κατατροπώσει ένα άλλο. Ενας συν-οδοιπόρος οφείλει να εχει καλή διάθεση, θετική ψυχολογία, για να ταξιδέψετε μαζί σε ακόμα μεγαλύτερους ''προορισμούς''.

H δημιουργικότητα, οι ταλαντούχες παρέες, οι ουσιαστικές φιλίες, τα μετρημένα λόγια, οι καλοπροαίρετες κουβέντες, η αισθητική, τα βιβλία και οι μουσικές μας, είναι τα μόνα πράγματα που θα μας πάνε ''παρά κάτω''. Που θα μας γλυτώσουν απ'ο την υστερία της καθημερινότητας και την παράνοια των καιρών. Κρατάμε τις ωραίες δουλειές - ωραίων ανθρώπων που χαμογελάνε με ανοιχτή καρδιά και ελπίζουν να πετύχουν και όλοι οι άλλοι γύρω τους.

Χωρίς απωθημένα και ''πίσω κείμενα''.
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και πιο ουσιαστικά.

''Οι παρέες γράφουν τις ιστορίες''. Αλλά οι παρέες με ψυχή, ηθική και καλή ενέργεια.