Η Ιλιάδα Κοθρά είναι είναι ο ιθύνων νους πίσω από την πλατφόρμα «Living Postcards» που λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια και σκοπό έχει να προάγει εντός και εκτός συνόρων την ελληνική δημιουργικότητα και πρωτοτυπία. Η ίδια, αεικίνητη, με νέες ιδέες να κλωθογυρίζουν στο υπέροχο μυαλό της, δηλώνει περήφανη ως Ελληνίδα και παρατηρεί πως σε μια εποχή κρίσης, δεν υπάρχει πτώση, αλλά άνθιση ιδεών και ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αυτές τις ιδέες ανακαλύπτει, εξερευνά και παρουσιάζει στο ηλεκτρονικό της μωρό, το Living Postcards και για αυτό μας μιλάει.

-Τι είναι το Living Postcards; Πώς προέκυψε;

Το Living Postcards προέκυψε απο μια βαθύτερη μου ανάγκη να »μοιραστώ» με τον κόσμο, όλα αυτά που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση, σε μια Ελλάδα πληγωμένη οικονομικά. Να δώσω όλες αυτές τις πληροφορίες στο εξωτερικό προσπαθώντας να μειώσω τα »στερεότυπα»  και την εικόνα ενός λαού που ξυπνά και κοιμάται με φραπέ, βυθισμένος στη γκρίνια και την »κομματο-λαγνεία».

-Παρατήρησα πως το site σας είναι αγγλόφωνο. Γιατί;

Ο στόχος ήταν, είναι και θα είναι οι αναγνώστες του εξωτερικού. Ευτυχώς, απο τα στατιστικά που παρακολουθούμε συνεχώς, φαίνεται ότι ο αρχικός στόχος ήταν και ο πιο σωστός.

-Υπάρχει ανταπόκριση από το εξωτερικό; Τι ζητάνε συνήθως;

Ζητάνε να έρθουν σε επαφή με σχεδιαστές, παραγωγούς προιόντων , να αγοράσουν, να συνάψουν συνεργασίες. Το πιο όμορφο είναι όμως οτι ανοίγουν καταστήματα σε μέρη όπως στην Αυστραλία με προιόντα που γνώρισαν μέσω εμάς, για να σας πω κάτι επίκαιρο. Είναι πραγματικά καταπληκτικό το πως »ενώνονται» οι τελείες , οπως συνηθίζω να λέω.

-Επιλέγετε ποιες ιδέες θα παρουσιάσετε; Ή το Living Postcards είναι μια μεγάλη αγκαλιά για την ελληνική δημιουργία;

Ηταν μια »μεγάλη αγκαλιά». Τώρα όχι -για να είμαι ειλικρινής-. Η αρχική μας αισιοδοξία, η πρώιμη καλοπροαίρετη στάση έχει αντικατασταθεί με πιο αυστηρά κριτήρια. Και χωρίς διάθεση παρεξήγησης, αυτό γίνεται για δυό λόγους. Πρώτον, για να προβάλλουμε ανθρώπους και brands που έχουν αξιοπιστία , επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Δεύτερον, για να προστατέψουμε αυτά τα brands απο μέτριες αντιγραφές, κακέκτυπα της δικής τους δουλειάς που σύντομα θα σβύσουν. Καταλαβαίνετε, ότι σε μια παγκόσμια αγορά, οι απαιτήσεις είναι αδυσώπυτες.
-Εσείς από τί εμπνέεστε καθημερινά;

Απο το ότι μπορώ ακόμα να ανοίγω τα μάτια μου, να αναπνέω και να δημιουργώ ολοένα και νέα, αλλά και διαφορετικά projects.

-Ποια είναι η ιστορία/ιδέα που ακούσατε τελευταία και είπατε «αυτό είναι το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας»;
Ω είναι πολλες! Καθημερινά ακούω, αλλά πάντα περιμένω τον χρόνο να δικαιώσει αυτή την ιστορία. Δυστυχώς πολλές ιστορίες χανονται κάπου ανάμεσα στην υπέρμετρη αισιοδοξία και τον ρεαλισμό.
-Τελικά, υπάρχει το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας;
Υπάρχει. Οι άνθρωποι που κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους και να πετύχουν, το αποδεικνύουν καθημερινά. Απλά χρειάζεται στρατηγική, επιμονή, υπομονή και μπόλικο ΠΑΘΟΣ.
-Αν υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε εσείς προσωπικά να περάσετε, ποιό είναι αυτό;
Να μην τα παρατάνε. Αλλά να έχουν την πνευματική ευελιξία να ξέρουν πότε ηρθε η ώρα όντως να τα «παρατήσουν» και να ανοίξουν πανιά για άλλες «θάλασσες» .