Η Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά, ο ιθύνων νους της πασίγνωστης διαδικτυακής πλατφόρμας που "δείχνει" στο εξωτερικό το καλό προφίλ της Ελλάδας, εξηγεί -σε πρώτο πρόσωπο- γιατί τα Zorbas, Souvlaki, Syrtaki ανήκουν στο τουριστικό marketing του... περασμένου αιώνα.

«Το LP δημιουργήθηκε σε ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό, όπου είδα ελληνικά τρόφιμα σε high class παντοπωλεία κι όταν πληροφορήθηκα ότι υπήρχε λίστα αναμονής για κάποια premium είδη, κατάλαβα αυτό που εδώ αγνοούσαν οι πολλοί. Ότι έχουμε ένα θησαυρό γευστικό που θα απέδιδε πολλά χρήματα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Είναι δύσκολο, αλλά όχι κι ακατόρθωτο.

Η βασική ιδέα ήταν ότι δεν είμαστε μόνο ο «γευστικός παράδεισος» με τα υπέροχα τοπικά είδη, αλλά διαθέτουμε «ψαγμένους» σχεδιαστές, μουσικούς, ανθρώπους με ιδέες, μικρά ξενοδοχεία φτιαγμένα με μεράκι και καλλιτέχνες εικαστικούς ή φωτογράφους που πολλοί τους αγνοούν εκεί έξω.

Είχα κουραστεί με τον «Ζορμπά», το μουσακά και τη γραφική εικόνα που έπαιρνα για εμάς, σε κάθε μου ταξίδι στο εξωτερικό. Ήξερα ότι μέσα στην κρίση, βγαίνουν «διαμάντια» κάθε είδους. Είναι απίστευτο πόσους καλούς σχεδιαστές έχουμε και μουσικούς με αγγλικό στίχο, όπου άνετα θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τους «έξω».

Αυτή η συνειδητοποίηση, η πεποίθηση εξελίχθηκε τόσο, ώστε πλέον το Living Postcards απαρτίζεται από μια πολύ δυνατή ομάδα συνεργατών από Ελλάδα και εξωτερικό. Και συνεχώς μεγαλώνει, όπως μεγαλώνουν οι ιδέες και τα σχέδια που έχουμε όλοι για την πλατφόρμα Living Postcards.

Πλέον μπαίνουμε στον τομέα του agency για τις όποιες συνεργασίες στο εξωτερικό, είτε αυτό είναι να βάλουμε καλλυντικά σε φαρμακεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είτε έναν Έλληνα σχεδιαστή σε κάποιο «καλό» χώρο, είτε μια νέα ετικέτα ελαιόλαδου σε ένα καλό deli. Φυσικά, πάντα έλεγα και λέω ότι «οι παρέες γράφουν την ιστορία». Οι Νίκη Κάμτσιου, η Φωτεινή Κωστούλη, η Jo Papaioannou, η Xριστίνα Ζυγούρη, ο Αγγελος Προεστός, η Χριστίνα Καραγιάννη και άνθρωποι από το εξωτερικό όπως oι Florian Schmitz, Rik Freeman, Gordon Hall είναι μερικοί από τους δημιουργικούς ανθρώπους που τρέχουν πίσω από αυτό.

Απευθυνόμαστε στο εξωτερικό. Εκεί μας ενδιαφέρει να στέλνουμε μηνύματα θετικά και να σβήνουμε το κακό πρόσωπο που έχουν όλοι για την χώρα μας. Αποτελεί δε παράδοξο ότι είναι περισσότεροι οι Έλληνες που εκπλήσσονται με ό,τι όμορφο έχει η Ελλάδα, παρά οι ξένοι.

Πολλοί με ρώτησαν στην αρχή τι σημαίνει το όνομα. Σημαίνει απλά αυτό. Η Ελλάδα δεν είναι μια παλιά postcard από ένα ταξίδι παλιό κάποιου, κάποτε. Είναι ζωντανές «εικόνες», post cards, living-postcards! Δεν είναι μόνο τα μνημεία και η θάλασσα. Είναι πολλά περισσότερα. Ελλάδα είναι τα νέα μυαλά, οι νέες εικόνες, οι νέες αναμνήσεις για τις επόμενες γενιές.

Κάτια Μηλιαράκη

- See more at: http://deluxemagazine.gr/portrait/%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%...