Εδώ και καιρό πέφτω πάνω σε ξένα δημοσιεύματα γυναικών που διαλαλούν πόσο περήφανες είναι για τα πολλά -*πολλά* επιπλέον κιλά τους. Δεν αναφέρομαι στις φίλες που είναι ''γεμάτες''. Ξέρω πολύ καλά πως είναι το είδος που προτιμούν οι περισσότεροι άντρες. Είμαι και εγώ μια από αυτές. Τι βλέπουν σε μια γυναίκα ''ζουμερή''? Πολλά. Αλλά όχι την κυτταρίτιδα της. Οχι απαραίτητα τα χαλαρά μπράτσα η την στουμπουλή της κοιλιά. Αγαπούν τις γυναίκες που αγαπούν το σώμα τους και το χαίρονται -είτε σεξουαλικά, είτε ντύνοντας το όμορφα- αυτές που δεν έχουν ανάγκη να απολογηθούν για το πως δείχνουν η να το καλύψουν. (Και ναι,υπάρχουν υπέροχοι άντρες εκεί έξω που σκέφτονται έτσι. Και αν κατά -κακή σου- τύχη είσαι σε σχέση/γάμο με κάποιον που σε μειώνει επικριτικά και χυδαία για αυτά τα κιλά, σήκω και φύγε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα.)
Αλλά αν έχεις πάρα πολλά κιλά που σου δυσκολεύουν την ζωή, βρες υγιή τρόπο να τα αποχωριστείς. Δεν προσέχεις τον εαυτό σου για να αρέσεις. Δεν πας στο γυμναστήριο γιατί εκεί συχνάζουν οι ''ωραίοι''. Επενδύεις σε σένα γιατί απλά τα πολλά παραπανίσια κιλά είναι υπεύθυνα για σοβαρά προβλήματα υγείας. Οσο επικίνδυνο είναι το να ακολουθείς εξαντλητικές ιντερνετικές δίαίτες με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα για να μοιάσεις στις Θεές του internet, άλλο τόσο επίκίνδυνο είναι να ζυγίζεις 30-40 κιλά επιπλέον και να λές στον εαυτό σου πως ''είμαι απίστευτα εντυπωσιακή''
Εντυπωσιακή ναι. Υγιής, όχι. Εχω γνωρίσει γυναίκες που μια ζωή παλεύουν να χάσουν αυτά τα κιλά. Ξέρω αρκετές επίσης που χαίρονται την ζωή, την θάλασσα, τον έρωτα, το junk food και δεν τις απασχολεί καθόλου το ότι είναι παχύσαρκες. Ερχεται κάποια στιγμή όμως που δεν μπορείς να ''ανασάνεις''.
Δεν μπορείς να ανέβεις εύκολα μερικές σκάλες.
Δεν κοιμάσαι καλά. Νιώθεις βαριά τα εσωτερικά σου όργανα. (Ξαφνικά θα πρέπει να δουλέψουν ''υπερωρίες'' για να τα κάνουν όλα σωστά. Και κουράζονται.) Θέλω να σου πω πώς έχω υπάρξει σε αυτήν την κατάσταση και σε νιώθω 100% αν κι εσύ νιώθεις να απειλείται η υγεία σου.
Εχουμε ΕΝΑ σώμα μέχρι να πεθάνουμε. Και αυτό το σώμα είναι από μόνο του ένα θαύμα. Δουλεύει με σοφία 24/7 για να αναπνέουμε κι να ζούμε την κάθε στιγμή. Αν νιώθεις οκ σαν υπέρβαρη, its fine. Αλλά αν νιώθεις πως σε ''βαραίνουν'' κάντο. Για σένα. Για κανέναν ''υπέροχο'' άντρα που γνώρισες. Για καμμιά άσπονδη φιλενάδα. Για κανένα trendy ρούχο που ήθελες να φορέσεις κι δεν μπορούσες. Για καμμιά sexy celebrity στο internet που θαυμάζεις. Μόνο για την υγεία σου.
Και ποτέ μην ξεχνάς πως κανένας-μα κανένας-δεν μπορεί να σε μειώσει για το πως είσαι. Και την επόμενη φορά που θα δείς την κάθε πετυχημένη #insta_influencer με όλα αυτά τα κιλά, να σου λέει πόσο τυχερή νιώθει που είναι έτσι, σκέψου. Αφορά την δική της ζωή. Οχι την δική σου. 
Δική σου και η απόφαση.

(Η Β. γνώρισε κάποιον μέσω Facebook.
Επικοινωνούσαν περίπου ένα τρίμηνο και αποφάσισαν να γνωριστούν κι από κοντά.
Πέρασαν όμορφα. Αλλά εκείνος εξαφανίστηκε. Όταν τον ρώτησε τον λόγο, της είπε με πάσα ειλικρίνεια πως του είχε φανεί πιο λεπτή ''διαδικτυακά''.
Δεν του άρεσαν οι τόσο γεμάτες όσο η φίλη μου η Β.
Το post είναι για εκείνη που την αγαπάμε ως έχει.
Και αν αποφασίσει να χάσει τα κιλά που η ίδια απεχθάνεται, θα είμαστε εκεί να την στηρίξουμε. Ούτως η άλλως, την θεωρούμε και τώρα όμορφη. Και δεν χρειάζεται κανενός την επιβεβαίωση για αυτό.)
https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/ola-einai-edw

#Ολα_είναι_εδώ #Ελληνοεκδοτική
#Yourbody_yourlife
#you_are_already_beautiful
#Take_care_body_and_soul

(Photo from ''A beautiful body book project'' by the excellent Jade Beall Photography)