Οι άλλοτε πολύβουες παραλίες της Λευκάδας δίνουν τη δυνατότητα στον Costas Spathis να μοιραστεί μέσω της φωτογραφικής του ματιάς το social distancing και την εποχή που βιώνουμε. Κάποια στιγμή τα νησιά θα γεμίσουν και πάλι, όπως θα γεμίσει και η Αθήνα ταξιδιώτες. Τα αεροδρόμια και οι σταθμοί θα ζωντανέψουν. Ίσως όμως είναι η μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τη χώρα από την αρχή. Μια χώρα σε ηρεμία. Με τις τοπικές της γεύσεις. Τα χωριά της. Τις γειτονιές της. Τις παραλίες που αποφεύγαμε λόγω συνωστισμού. Και να σταθούμε στα πόδια μας ανεξάρτητοι και αυτόνομοι δίνοντας αξία σε αυτό που λέμε «εσωτερικός τουρισμός». Να ταξιδέψουμε σε μέρη που δεν μας γέμιζαν το μάτι γιατί δεν ήταν «trendy».
Να εκτιμήσουμε την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Δεν είναι πανάκεια η έλευση των ξένων. Δεν γίνεται μια ολόκληρη χώρα με τόσους θησαυρούς να ζει με άγχος λίγους μήνες τον χρόνο, για το αν θα τα βγάλει πέρα και τους επόμενους.
Θα έχει κόσμο; Δε θα έχει κόσμο;
Δεν έχει λοιπόν φέτος κόσμο.
Είναι ώρα για πολλά plans b, c, d.
Πλάνα που θα καθιστούν τη χώρα όρθια, γερά στα δύο της πόδια χωρίς δεκανίκια, δίνοντας της οικονομική αυτοδυναμία, υγιείς επιχειρήσεις και την μόνιμη στήριξη τοπικών προϊόντων και αξιοθέατων.
Όλο τον χρόνο.
Δεν είναι μόνο θέμα κονδυλίων.
Είναι συνδυασμός οράματος και κονδυλίων.
Αυτή η πανδημία είναι ίσως η μόνη ευκαιρία να απαλλαγούμε από τις χρόνιες αρπαχτές στον τομέα του τουρισμού.
Και ας γίνει αυτή η ηρεμία, και δική μας.
H Ελλάδα ολόκληρη είναι ένα
*State of Mind. Και τους 12 μήνες.
#Lefkada #PortoKatsiki #IonianParadise

https://instagram.com/spathumpa?igshid=1afeeo3p5xioc