Υπάρχουν λαμπεροί άνθρωποι με μέτριες δυνατότητες.
Και υπάρχουν και οι λαμπεροί-ταλαντούχοι άνθρωποι.

Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό που απαιτείται είναι δουλειά. Πολλή δουλειά.

Ο μέτριος (αλλά λαμπερός) πρέπει να δουλέψει παραπάνω για να αποδείξει την αξία και το όραμα του, ενώ ο ταλαντούχος πρέπει να δουλέψει για να παραμείνει ταλαντούχος και να μην καεί από την ίδια του τη λάμψη.

Η ιστορία είναι γεμάτη από μέτριους που παρέμειναν στον εκάστοτε επαγγελματικό χώρο, και ταλαντούχους που τους «φταίει η κοινωνία και το σύστημα» που ποτέ δεν πήγαν παρακάτω.

Τα social media και τα πηγαδάκια είναι επίσης γεμάτα από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν την διάθεση του καθενός να δοκιμαστεί, να εξελιχθεί, να αλλάξει.

Που δεν συγχωρούν το δικαίωμα σε κάποιον να φτιάξει το μέλλον του όπως επιθυμεί, ακόμα και αν έρχεται από ένα διαφορετικό παρελθόν.

Στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σημασία η δική μας γνώμη πάνω στη ζωή των άλλων, όπως και η δική τους πάνω στη ζωή μας.

Ο Σάκης Ρουβάς στην συνέντευξη που έδωσε στην Η Καθημερινή της Κυριακής και στην Γιώτα Συκκά, αναρωτιέται αν «ενοχλεί που θέλει να γίνει καλύτερος».

Από το αγόρι που έταζε στο κορίτσι του «μακαρόνια με κιμά» ως την επικείμενη εμφάνιση στο Ηρώδειο, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το αγόρι γεννήθηκε με ένα υπέροχο πρόσωπο και σώμα, αλλά ήταν έξυπνο και κατάλαβε πως όλα μια μέρα θα χαθούν.

Για αυτό τόσα χρόνια δεν μίλαγε. Άκουγε.

Δεν απαντούσε σε χτυπήματα. Τα μετρούσε σαν εμπειρίες για να μάθει.

Δεν αναλώθηκε σε έχθρες και κίτρινες αντιπαλότητες.

Εκανε λάθη αλλά ήταν 100% αφοσιωμένος στο δικό του ταξίδι. Απλά προχωρούσε.

Από τα πιο δυνατά case study στο personal branding, θα μπορούσε να αποτελέσει case study ακόμα και για κάποιον που ξεκινά το δικό του ταξίδι στο επιχειρείν, θυμίζοντας του τις έννοιες της ήρεμης δύναμης, της σιωπής, της προσήλωσης στον στόχο και της καλής ενέργειας.

Εχω την αίσθηση επίσης πως πρόκειται για έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο άνθρωπο. Από την άλλη, δεν νοείται επιτυχία χωρίς απαιτήσεις.

Κυρίως από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Και όλα έχουν το τίμημα τους.

Ακόμα και αν ενοχλείς.