1. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς μια δασκάλα, αφοσιωμένη τόσα χρόνια στους μαθητές της, παίρνει την απόφαση να γυρίσει ρότα στα επαγγελματικά της, και να ασχοληθεί με κάτι τόσο ιδιαίτερο σαν το  ''Klotho- thread of time'' Project?

-Ήταν κάτι που δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου.Να αφήσω μία σίγουρη δουλειά που αγαπούσα τόσο. Όταν όμως γεννήθηκε το τέταρτο παιδί μου τα πράγματα άλλαξαν. Οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάστηκαν. 4 παιδιά σε πολλές διαφορετικές ηλικίες, με άλλες ανάγκες το καθένα. Έτσι με παρότρυνση του συζύγου μου άφησα τη δουλειά μου για να αφοσιωθώ στην οικογένεια. Δυσκολεύτηκα στην αρχή.  Oλοι έφευγαν το πρωί για τη δουλειά τους κι εγώ έμενα σπίτι. Ευτυχώς το ''μικρόβιο'' της δημιουργίας δεν με άφησε ήσυχη για πολύ καιρό.

2. Tι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε μια τόσο επιτυχημένη συλλογή?

-Δύο μεγάλες μου αγάπες είναι η Τέχνη και η Μόδα. Έχω σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης και σχέδιο μόδας και προσπαθώ να παρακολουθώ και τα δύο από κοντά.

Αυτό όμως που με ενέπνευσε για τη δημιουργία της συλλογής μου ήταν η Τέχνη της Υφαντικής. Ένα απόγευμα καλοκαιριού βρέθηκα τυχαία στο εργαστήρι υφαντικής σε γνωστό μοναστήρι του Ρεθύμνου. Όταν είδα την εξαιρετική ποιότητα,τα υπέροχα χρώματα, την ακρίβεια με την οποία μπλέκονται χιλιάδες κλωστές μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μικρό έργο τέχνης είπα «Ωπ,αυτό θέλω να το κάνω κι εγώ, τουλάχιστον να πειραματιστώ, να προσπαθήσω με τον ίδιο τρόπο να φτιάξω ένα φόρεμα ή μία τσάντα που θα απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα». Κάπως έτσι έγινε το πρώτο φόρεμα. Το αποτέλεσμα,για τη δική μου αισθητική, ήταν άψογο. Τα σχόλια και οι αντιδράσεις του περιβάλλοντος μου ήταν απίστευτα θετικά, κι έτσι συνεχίσαμε με τα υπόλοιπα κομμάτια της συλλογής.

3. Η μόδα παντρεύεται την τέχνη'' λέτε. Είναι η τέχνη για εσάς, ένα απαραίτητο ''υλικό'' ειδικά στις μέρες μας? 

-Η τέχνη είναι η νοστιμιά στη ζωή μας.Την έχουμε ανάγκη ακόμα περισσότερο στις μέρες μας που δοκιμαζόμαστε από κρίση,όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική,κρίση στις σχέσεις,στις αξίες.

Η τέχνη γλυκαίνει την ψυχή, σε ηρεμεί,σου γεννά συναισθήματα, σε κάνει να ονειρεύεσαι, να βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής  και ν’αφήνεις στην άκρη την ασχήμια του κόσμου.

4. Η Κρήτη. Τι αντιπροσωπεύει για εσάς σαν δημιουργό και σαν γυναίκα?

-Την Κρήτη την αγαπώ όχι μόνο γιατί είμαι μισή Κρητικιά αλλά γιατί με την πλούσια ιστορία ,την παράδοση και τις ομορφιές της αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για κάθε δημιουργό.

Την αγαπώ όμως επιπλέον γιατί είναι ένας ζεστός, φιλόξενος τόπος που από την αρχή με αγκάλιασε.

Εδώ ερωτεύτηκα, έκανα οικογένεια, μεγαλώνω τα παιδιά μου, γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους κι έκανα αληθινούς φίλους.

5. Τι χρειάζεται να έχει κάποιος κατά την δική σας γνώμη για να πετύχει στον τομέα του fashion design στην Ελλάδα?

-Θεωρώ πολύ σημαντικό να είναι κανείς αυθεντικός, να έχει τη δική του ταυτότητα, να την υποστηρίζει και μ’αυτή να γίνεται αναγνωρίσιμος. 

6. Η παράδοση και η σύγχρονη μόδα. Πως συνδυάζονται αυτά μαζί σε ένα νέο brand και ποιά -τυχόν- προβλήματα βρήκατε στον δρόμο σας για να πείσετε όλους ότι κάνετε κάτι τόσο ''μοναδικό''?

-Η μόδα πολύ συχνά εμπνέεται από την παράδοση. Ειδικά η δική μας παράδοση και ο πολιτισμός είναι από μόνα τους ένα προιόν που έχει εμπνεύσει κατά καιρούς μεγάλους δημιουργούς.

Ο Versace χρησιμοποιούσε το Μαίανδρο και τη Μέδουσα σε πολλές από τις συλλογές του.Το Grecian style επίσης το έχουν συμπεριλάβει πολλοί σχεδιαστές στις συλλογές τους καθώς η απλότητα της κλασσικής Ελλάδας θεωρείται η επιτομή της κομψότητας. Γιατί λοιπόν αυτή την ισχυρή ταυτότητα που διαθέτουμε να μην την προβάλλουμε εμείς οι ίδιοι μέσα από τη μόδα?

Η KLOTHΟ κάνει αυτό ακριβώς. Επαναπροσδιορίζει την τέχνη της υφαντικής, δημιουργεί προιόντα υψηλής ποιότητας και πολιτισμικής αξίας προβάλει στοιχεία πολιτισμικά που φιλτράρει μέσα από μια πιο φρέσκια ματιά.

Νιώθω δικαιωμένη γιατί η ιδέα-παρά τις αρχικές επιφυλάξεις- έγινε γρήγορα αποδεκτή. Οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά και της αγοράς είναι ανέλπιστα θετικές κι αυτό με γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία ότι το project αυτό έχει μέλλον.

7. Πώς σκέφτεστε την ιδανική γυναίκα που θα θέλει να φορέσει τις δημιουργίες σας? Τι χαρακτηριστικά νομίζετε θα έχει;

-Η γυναίκα στην οποία απευθύνομαι αγαπά την τέχνη,τη μόδα,τη ζωή.

Εκτιμά το αυθεντικό και το χειροποίητο. Αναζητά ένα εικαστικό ύφος στις προσωπικές της επιλογές και βέβαια λατρεύει την Ελλάδα.

8. ''Η στράτα του έρωτα''. Ποσο τελικά καταλύτης μπορεί να είναι ο έρωτας για μια γυναίκα που σχεδιάζει ?

-Ο έρωτας είναι καταλύτης, είναι κινητήριος δύναμη όχι μόνο για τη γυναίκα που σχεδιάζει αλλά για τον καθένα μας, απ’όποιον χώρο κι αν προέρχεται. Αν δε νιώσεις τα χέρια σου να ιδρώνουν και την καρδιά σου να πεταρίζει από έρωτα γι αυτό που κάνεις δεν μπορείς να πας πολύ μακριά.

9. Είστε αισιόδοξη σαν άνθρωπος? Πιστεύετε ότι θα δούμε ''φώς στο τέλος του τούνελ'' σύντομα?

-Δεν ξέρω πόσο σύντομα θα είναι αλλά ναι, είμαι αισιόδοξη και πάντα βλέπω τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, διαφορετικά δε θα τολμούσα να ξεκινήσω μία δική μου επιχείρηση, σ’ένα ανταγωνιστικό χώρο, εν μέσω μιας τόσο κακής οικονομικής συγκυρίας.

Πιστεύω όμως πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό αυτής της χώρας. Είμαστε άνθρωποι φιλότιμοι, εργατικοί,πεισματάρηδες, έχουμε ιδέες και ζούμε κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό και ένα ολόλαμπρο ήλιο που μας γεμίζει ενέργεια και δύναμη. Είμαι βέβαιη ότι θα δούμε «φως στο τούνελ» αρκεί να αφήσουμε στην άκρη την ηττοπάθεια και να βάλουμε ο καθένας το λιθαράκι του για  να φτιάξουμε την χώρα που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

10. Αν σας ρωτούσε κάποιος τώρα- ''θα επιστρέφατε στα θρανία η θα συνεχίζατε τον δρόμο αυτόν που το δημιουργικό κομμάτι της ψυχής σας διάλεξε- η απάντηση θα ήταν......

-Η ζωή μας είναι γεμάτη κύκλους. Ο κύκλος του σχολείου για μένα έχει κλείσει. Η αγάπη των παιδιών και υπέροχες αναμνήσεις θα με συντροφεύουν για πάντα. Τώρα ξεκίνησα ένα νέο ταξίδι,πολύ δημιουργικό, που γεμίζει πάνω απ’όλα την ψυχή μου, μου δίνει απίστευτη ενέργεια, με κάνει να ονειρεύομαι και να ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο.