Να σου πω την αλήθεια;

Βαρέθηκα. Τους «ραβδοσκόπους» wannabe μπήχτες. Τους ξερόλες. Τους «έχω μια γκρίνια στην τσέπη για το οτιδήποτε». Είτε πρόκειται για την Αμφίπολη, είτε για το οτιδήποτε γίνεται viral σε δευτερόλεπτα, είτε κριτική για την σκληρή προσπάθεια του άλλου.

Βαρέθηκα τα πτυχία της κυλόττας. Με το ξώβυζο από πάνω και το ανώτατο ίδρυμα από κάτω. Εντάξει; Έκανες τη χάρη στους δικούς σου; Θυμάσαι έστω κάτι; Οτιδήποτε; Δεν είσαι σίγουρη ε; Καλά. Κάνε λίγο στην άκρη τώρα μέχρι να το βρεις γιατί έχει και κόσμο που έχει ματώσει για τη φανέλα. Πήγαινε πούλα συνείδηση. Φιλοσοφία του πεντάλεπτου. Μην ξεχνάς τη στάση του σώματος. Λέει πολλά. Πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις.

Βαρέθηκα τους «θεούς» , τις «θεεεες». Έλα κυρία πάρε. Έχω βωμό για σπονδή. Τεν γιούρος ονλι για σένα. Κάνει και για feng shui. Μόνο βγάλε το σεμέν στη φωτογραφία με το γοβίδι. Μην μας περάσουν και για παρακατιανούς.

Βαρέθηκα την οργή. Το επιτηδευμένο μίσος. Τα ουρλιαχτά και τα επιφωνήματα λατρείας. Το εγώ ξέρω και εσύ όχι. Όλοι ξέρουμε και κανείς. Αποφάσισε ή παρ’το απόφαση. Γιατί χαμπάρι δεν παίρνεις. Εσύ μπουγελώθηκες ; Όχι; Γιατί όχι; Γιατί ναι; Τσίμπα δυο ονόματα.

Lou Gehrig και Pete Frates. Για ψάξε λίγο ποιοι είναι. Έτσι να μην είσαι εντελώς αδιάβαστος. Είτε κάνεις χαβαλέ είτε όχι. Τουλάχιστον γνώριζε τι κάνεις. Συνειδητότητα λέγεται. Που το πουλάνε αυτό; Α εύκολο. Ξεκινάς από τον καθρέφτη μπροστά σου. Και συνεχίζεις. Και ότι δεις και καταλάβεις. Δικό σου είναι εξάλλου. Τι θες; Να μου την δώσεις; Γιατί ; Εσύ την εξάντλησες ήδη ; Στην τελική στο ζήτησα; Όχι. Θα το θυμόμουν. Πίστεψε με.

Άνθρωποι. Φωτεινοί. Κάποιοι πασίγνωστοι. Κάποιοι λιγότερο. Κάποιοι όχι. «Φεύγουν» με τον λαχνό που τους έχει κληρώσει.. Και είναι φωτεινοί γιατί αφήνουν πίσω «πράγματα». Στους υπόλοιπους. Και όποιος καταλάβει. Ό,τι καταλάβει.

Κρατάω αυτό το απόσπασμα από έναν τέτοιο Άνθρωπο.

«Αυτοί που δεν έχουν έργο κρίνουν αυτούς που έχουν. Είναι πια εθνικό σπορ. Και δεν γίνεται, βεβαίως, η κριτική αυτή για την προαγωγή της επιστήμης. Άλλωστε δεν λειτουργούν συναγωνιστικά, αλλά ανταγωνιστικά. Με κόπο μάθαμε εμείς να ’μαστε στο συν. Υπάρχουν υγιείς άρρωστοι και άρρωστοι υγιείς. Οι ανεμόμυλοι πληθαίνουν, οι Δον Κιχώτες λιγοστεύουν. Έχω χάσει πολλούς αγώνες. Αλλά από μια ζωή στα χαμένα, προτιμώ έναν χαμένο αγώνα». - Δανιήλ Ιακώβ.

Ποιος και τι; Αν θες ψάξε το. Δεν θα γίνει viral. Δεν θέλει video.Ούτε και δωρεά. Δεν θα το μάθει κανείς. Αυτό είναι το SS challenge. Όλοι μπορούν. Λίγοι το κάνουν. Μου αρκεί. Για καλή αρχή. Όπως εύχομαι σε όλα τα πρωτάκια. Κάθε τάξης και επιπέδου. Που μπαίνουν σε αυτήν την κοινωνία. Έχοντας κάθε δικαίωμα. Για ότι καλύτερο.

Τι σημαίνει SS? Συγγνώμη. Ξεχάστηκα. Stoixiodis Sovarotita λέγεται. Και αυτό ναι. Αυτό το ζήτησα.

Καλή «σχολική» χρονιά. Για όλους μας.