Εργάζεται σε γνωστή εταιρεία courier. Είναι γύρω στα 50. Κάθε φορά που θα έρθει στο γραφείο να δώσει η να παραλάβει κάτι, θυμάται τα ονόματα όλων. Ρωτάει αν είμαστε καλά, πως τα περνάμε και εύχεται πάντα ''καλό υπόλοιπο στη μέρα σας''. Εχοντας έρθει σε επαφή με πολλούς αγχωμένους εργαζόμενους στο επάγγελμα αυτό- και ναι, είναι δικαιολογημένο να είσαι αγχωμένος -και ενίοτε εκνευρισμένος- δουλεύοντας σαν υπάλληλος courier- με εξέπληξε η συγκεκριμένη συμπεριφορά. Τηλεφώνησα στην εταιρεία και ρώτησα το όνομα του θεωρώντας πως θα πρέπει να το ξέρουμε και εμείς, όπως εκείνος ξέρει τα δικά μας. Η υπάλληλος απόρησε που τηλεφώνησα για να πω τα θετικά μου σχόλια για αυτόν τον άνθρωπο και να μάθω το ΟΝΟΜΑ του.
''Καλά, μόνο για αυτό μας πήρατε;'' ρωτάει.
''Ναι'' απαντώ''.
''Θέλετε να έρθει να παραλάβει κάτι;(!)

Ο Μιέρ, bartender σε bar-restaurant της Πλατείας Μαβίλης δεν πρέπει να είναι πάνω από 25. Είναι ευγενικός, προσήνης, περιποιητικός. Αγαπάει την δουλειά του. Προσέχει με ευλάβεια τα ποτήρια του, τα μπουκάλια, τα coctails που φτιάχνει, μας προτείνει γεύσεις, είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει.Με την παρέα μου αποφασίζουμε πως θα ξαναπάμε εκεί ελπίζοντας να δούμε πάλι τον Μιέρ. Θέλουμε την δική του φιλοξενία και εξυπηρέτηση.
Υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι ''φως'' από μόνοι τους.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ούτε CEO, oύτε ''Ηγέτες'', ούτε ''Managers'' με εντυπωσιακές κάρτες, από αυτές με τους κραυγαλέους τίτλους τυπωμένους πάνω τους.
Συχνά εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα τους ακούσεις να παραπονιούνται. Μοιράζουν την ηρεμία τους γιατί έχουν αποφασίσει ότι κάνουν να το κάνουν καλά.
Αν συναντήσετε στις συναλλαγές σας κάποιον από αυτούς, να τους πείτε πόσο καλοί είναι σε αυτό που επέλεξαν η σε αυτό που από ανάγκη κάνουν.
Και να το λέτε κι στους ''managers'' τους. Γιατί είναι αμφίβολλο αν οι εργαζόμενοι αυτοί ακούνε τον καλό τον λόγο καθώς υπάρχει πάντα ο ανόητος φόβος πως "έτσι θα πάρουν αέρα τα μυαλά τους".
(Guess what: Πάντα μετά από την επιβράβευση δουλεύουν αποτελεσματικότερα.)
Δεν μετριούνται όλα σε χρήματα. Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν πως οι άλλοι αναγνωρίζουν τον κόπο τους.
Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ''αναντικατάστατοι'' σε μια εταιρεία. Είτε μικρή είτε μεγάλη.
Η κοινωνία έχει ανάγκη από αυτούς τους στυλοβάτες που κάνουν την καθημερινότητα πιο γλυκειά, πιο ξεκούραστη.
#It_is_all_about_feelings
#It_is_all_about_people.