Οι ήρεμοι συνεργάτες, Που σε ''αποφορτίζουν''. Που σου βρίσκουν λύσεις. Που είναι καλοί άνθρωποι. Η καλωσύνη δεν είναι μια κλισέ μικροαστική αρετή. Είναι μια αρετή πολύτιμη σαν το διαμάντι. Δυσεύρετη, αλλά οχι δεδομένη. Την συναντάς στους ''χορτάτους'' ανθρώπους, σε οσους κάνουν πράγματα και δεν κρίνουν το τι κάνουν οι αλλοι γιατί απλά δεν εχουν ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση να το κάνουν.

Δεν κλείνονται σε παρεάκια, αλλά ανοίγουν την παρέα να μπούνε κι αλλα άτομα μέσα, κι αλλοι συνεργάτες, κι αλλοι ''συνοδοιπόροι''.

Ξέρουν οτι οι συνεργασίες απαιτούν πολλά και διαφορετικά μυαλά. Δεν νιώθουν να απειλούνται, δεν επιβάλλονται με φωνές, γιατί είναι σίγουροι για τα δικά τους ταλέντα. Eίναι χορτάτοι. Χωρίς κρυμμένα και πληγωμένα ''εγω'', δεν τσιγκουνεύονται το χαμόγελο, κι τις συμβουλές -οταν τους τις ζητήσεις- αποπνέουν τον αέρα του ανθρώπου που δεν εχει χρόνο να ''κρίνει'', γιατί ''δημιουργεί''.

Δεν κάνουν φερέφωνο την όποια επιτυχία τους, γιατί ξέρουν οτι ολα ''αλλάζουν'' κι ολα ανατρέπονται. Δίνουν χρόνο στους δικούς τους ανθρώπους, παίζουν με τα παιδιά, η τους κολλητούς, κι κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να ζήσουν κατι διαφορετικό. Η στάση τους, εμπνέει. Μιλάνε ευγενικά και χωρίς υστερίες ειδικά σε ανθρώπους που τους εξυπηρετούν, αναγνωρίζοντας οτι είναι εργαζόμενοι, κι οχι ''δούλοι'' τους. Αφήνουν τον χρόνο -κι τους άλλους- να μιλήσουν για τους ίδιους.

Κάποια στιγμή λοιπόν, πρέπει να μάθουμε να αποδίδουμε τα εύσημα στους ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν. Σε εκείνους που ξεχωρίζουν απο την μετριότητα, και την ομοιογένεια, ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί τους. Να μάθουμε κάποια στιγμή να μην είμαστε τόσο ευκολόπιστοι στα πολλά λόγια, και να σεβόμαστε αυτούς που τα κάνουν ''πράξη''. Να αρχίσουμε να είμαστε σκεπτικοί στους εκκωφαντικούς ηχους κι να αγαπήσουμε τους χαμηλούς τόνους. Οι σχέσεις, οι businness, και οι οποιες συνεργασίες, απαιτούν καθαρότητα, λόγο ''συμβόλαιο'', ηθική, και αξιοπιστία. Αλλά πάνω απο ολα απαιτούν να μάθουμε να ''ξεχωρίζουμε'', οτι ξεχωρίζει, και να αποβάλλουμε οτι μέτριο προβάλλεται σαν κατι σπουδαίο.

Οι ήρεμοι συνεργάτες. Αν έχετε τετοιους συνεργάτες, κρατήστε τους σαν διαμάντια διπλα σας. Είναι είδος προς εξαφάνιση.

 Αξία ανεκτίμητη.