Την προηγούμενη χρονιά στα Τρίκαλα μαθητές παρακολούθησαν την εξερεύνηση του διαστήματος μέσω ολογραφικής κλήσης σε συνεργασία με τον Δημόκριτο. Και όλα αυτά χάρη στο δίκτυο 5G γνωστής εταιρείας.

Οι αλλαγές όμως που ήρθαν δεν είναι παροδικές ούτε θα αφορούν στο μέλλον μόνο την εκπαίδευση.

Οι αλλαγές θα γίνουν μονιμότητες.

Οτι ήρθε το 2020 ήρθε για να μείνει.

Τηλεργασία. Ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τρόποι και λόγοι κατανάλωσης.

Κοινωνικές συμπεριφορές.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι όσο ποτέ απαραίτητος για κάθε extra mile των εταιρειών.

Για τους εργαζόμενους σε αυτές.

Για όσους συνεργάζονται με αυτές τις εταιρείες.

Αλλά και για τους ίδιους τους καταναλωτές οι οποίοι ζητούν σωστή πληροφόρηση για τα εκάστοτε προϊόντα, αξιόπιστους ιστότοπους και έξυπνα e-shops.

Η πανδημία έφερε τεράστιες δυσκολίες οικονομικές και παράλληλα δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας.

Νέα projects. Μια αναγκαστική και βίαια καινοτομία. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα δώσει την απαραίτητη ανάσα στην ελληνική οικονομία, φτάνει να πιάσουν τόπο τα κεφάλαια και να στοχεύσουν σε επενδύσεις με κοινωνικό χαρακτήρα αλλά και στην βιωσιμότητα.

Ξημέρωσε μια εποχή προκλήσεων.

Αν την καλωσορίσουμε με καλή πρόθεση θέλοντας να κερδίσουμε από τα πλεονεκτήματα της, θα μπορούμε να μιλάμε για την πλήρη αναμόρφωση.

Αν δεν αλλάξουμε τρόπο λειτουργίας, αν δεν είμαστε ανοικτοί στο καινούργιο -όσο και αν μας ξενίζει- θα κολλήσουμε σε ξεπερασμένα πρότυπα εταιρικής διαχείρισης, σε "last year" management,

στην εσωστρέφεια που μόνο μιζέρια κουβαλάει.

Στην νέα αυτή εποχή οι επιχειρήσεις που θα αντισταθούν στο διαφορετικό, που δεν θα εκπαιδεύσουν το προσωπικό (δίνοντας του εξουσία και πρωτοβουλία) που δεν θα δείξουν ενσυναίσθηση και κοινωνική ευθύνη θα μείνουν πίσω. Και αυτό δεν το θέλει κανείς. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά και η δύναμη της οικονομίας. Είναι η βάση.

Όσα πολυεθνικά μεγαθήρια και αν έχουμε δίπλα μας.

Ας είναι μια χρονιά προκοπής και εξέλιξης για όλους μας.