Αν με ρώταγε κάποιος ποιά είναι η ουσία της ζωής, θα απαντούσα αυτό.
''Να κάνεις δουλειά το δικό σου πάθος, οχι το πάθος κάποιου άλλου.''
Να εξαντλείς τον εαυτό σου σε εργατοώρες για να κερδίζεις εσύ, όχι κάποιος άλλος. Να κρατάς το τιμόνι. Οδηγός, οχι επιβάτης. Να βρίσκεις την δύναμη μέσα σου, και να την μετατρέπεις σε εναν ''δρόμο''. Τον δικό σου. Η καθημερινότητα εχει τρελλές απαιτήσεις. Οι λογαριασμοί στοιβάζονται στην πόρτα σου σαν εγωκεντρικά παιδιά που θελουν ολη σου την προσοχή, εδω και τώρα. Αν περιμένεις πάντα ''την κατάλληλη ευκαιρία'' να ασχοληθείς με το πάθος σου-γιατί τώρα υπάρχουν ρεαλιστικά οι απλήρωτοι λογαριασμοί- δεν θα ερθει ποτέ. Θα πάει εκει που την καλούνε ''συνειδητά''. Ξερω ανθρωπους που πλήρωσαν με την ψυχική τους υγεία, η την σωματική, την απόφαση να μείνουνε ''κάπου'' για λίγο. Την ξέρεις την συνέχεια. Το ''λίγο'' γίνεται ''μόνιμο'', κι τα πρόσωπα στον δρόμο σκυθρωπά. Δεν είναι δειλοί όσοι δεν τολμούν να αλλάξουν δρόμο. Ισως δεν εχουν πειστεί για τις δυνάμεις τους. Ισως ποτέ δεν ασχολήθηκε κάποιος με τα ταλέντα τους. Ταλέντα εχουν όλοι. Το ταλέντο υπάρχει απο το να γουστάρεις να εχεις σουβλατζίδικο-κι στο πόσο γρηγορα τυλίγεις το σουβλάκι, ναι, δεν το μπορούνε ολοι- μέχρι να είσαι μεγαλο-έμπορος η καλλιτέχνης. Το ταλέντο δεν γνωρίζει επαγγέλματα, διακρίσεις, φυλές, η θρησκείες. Η το εχεις η οχι. 
Κι θέλει δουλειά να το εξελίξεις σε κάτι μόνιμο. Που θα είναι δικό σου.

 

Με λίγα λόγια. Πολλές φορές τρώμε τα μούτρα μας κοιτώντας ''χαμηλά'' κι ''οπου φτάνει το πἀπλωμα μας''. Πολλές φορές το καλάθι ξεχειλίζει απο τα ''μεγάλα λόγια'' μικρών ανθρώπων. Συχνά φοβόμαστε να επεκταθούμε, να χτυπήσουμε απρόσιτες πόρτες, φοβούμενοι την απόρριψη. Ενίοτε αυτές οι ''δύσκολες''  πόρτες ανοίγουν ευκολότερα.
Περίεργο. Ισχύει ομως. Δεν είναι εύκολο και δεν είναι ακατόρθωτο.
Χρειάζεται επαγγελματισμό, καλό προιόν, σοβαρότητα- οχι σοβαροφάνεια- και απουσία μαγκιάς τύπου ''οταν αυτοί τρώγανε με τα χέρια , εμείς είχαμε τον Παρθενώνα''. 
Ολα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Οι συνεργασίες. Οι έρωτες. Οι φιλίες. Η ζωή ολάκερη.