Αφού λοιπόν ανοίξανε και τα σχολεία και πια αναμένονται και οι πρώτες αναφορές στο πόσες μέρες πχ μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το επόμενο καλοκαίρι ή την ..Αποκάλυψη, μπαίνουμε σε αυτό το «εορταστικό» κλίμα των επόμενων διακοπών, με ένα μικρό quiz.

Ερώτηση νούμερο ένα :

Πως λέγεται αυτός που άλλα λέει (και υποστηρίζει με πάθος και στόμφο) και άλλα στην πραγματικότητα είναι;

Ερώτηση νούμερο δύο:

Πως λέγεται αυτός που συμφωνεί και επαυξάνει και ακολουθεί και αναμεταδίδει (με ακόμα περισσότερο στόμφο) τα λεγόμενα του από πάνω χαρακτήρα της ιστορίας μας;

Πριν λοιπόν πιάσουμε όλοι τα μολύβια μας, μισό να δοθούν και κάποιες περαιτέρω επεξηγήσεις για την «επίλυση» (μπορεί και ..επιφοίτηση..)

Παραδείγματος χάρη, εγώ αύριο το πρωί αρχίζω να γράφω για την πυρηνική σύντηξη. Και δώστου να ανεβάζω κείμενα, εικόνες, απόψεις, links.Και να υπεραμύνομαι των πληροφοριών αυτών. Και να συνεχίζω την ανάλυση σε βάθος. Και με συνεχείς αναφορές. Ξέχασα να σου πω ότι εγώ είμαι τορναδόρος. Η εύλογη ερώτηση που ακολουθεί είναι «και εγώ που θες να το ξέρω,οεο;». Αχα! Με ρώτησες ποιος είμαι; Αν τα έχω κάνει πράξη πάνω μου αυτά που γράφω; Όχι. Γιατί; Aααα γιατί γράφω ωραία (ναι από μικρός είχα έφεση στην έκθεση και καταλαβαίνεις τώρα..).

Επίσης ξέχασα να σου πω ότι γράφω (ή μιλάω) δημοσίως. Άρα δεν απευθύνομαι σε μένα και στους «ακολούθους» μου (αν και η ζημιά της.. σκυταλοδρομίας της μπούρδας από εκεί ξεκινάει), εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη. Στην τουαλέτα του ο καθένας ότι θέλει κάνει. Για αυτό και λένε ότι «ούτε τον βασιλιά δεν ενοχλείς εκεί».

Δυστυχώς η εποχή μας είναι γεμάτη από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Από ανθρώπους που χρησιμοποιούν μια ευγλωττία στη χρήση του γραπτού λόγου. Βέβαια η επιπολαιότητα θα φάνει. Αργά ή γρήγορα η μπούρδα θα φανεί. Ο προφορικός λόγος που συμπεριλαμβάνει την οπτική επαφή , δεν είναι εφικτό να ισχύει συνέχεια. Παρόλο που οι χιλιομετρικές αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί , οι ανθρώπινες αποστάσεις, αναζητούν ίσως ένα νέο Einstein για να τις «μετρήσει».

Οπότε ο άλλος «βαράει». Τι θες; Ποίηση, ψυχολογία, σχέσεις, οικονομικά, γιατροσόφια, ματζούνια, πολιτική, συνταγές, τέχνη; Απ’όλα έχει το πανέρι. Απλώνεις χέρι και αρπάς (που λέει και το τραγούδι).

Μια χάρη μόνο. Μην μου ζητήσεις τα «ρέστα». Επειδή δεν φρόντισες με κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενα μου. Εγώ μπορεί να το έχω χόμπυ. Να τρωω πχ παντόφλα στο κεφάλι και να σου το παίζω εραστής του ονείρου. Να χρωστάω σε όποιον μιλάει όποια γλώσσα θες και να σου μιλάω για επενδύσεις. Να συζητάω για εργασιακές σχέσεις και να είμαι ο μεγαλύτερος κηφήνας που έχεις φανταστεί. Και μετά έχοντας τονώσει το «εγώ» μου, να αποσυρθώ στα ιδιαίτερα διαμερίσματά μου..

Από την άλλη μπορεί να έχεις ανάγκη την μπούρδα. Πως το λέγανε παλιά; «Με ένα Αρλεκιν ξεχνιέμαι..». Εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Μάλλον όχι. Σου σφίγγει το χέρι δια χειραψίας και σε άπταιστα … ελληνικά, σαν άλλος ιμπρεσάριος του Hollywood σου λέει «Next».

Και πάμε στην τρίτη ( και σύνθετη ) ερώτηση του quiz:

“Ποσό γρήγορα πια μπορείς να επιβεβαιώσεις την μπούρδα του καθενός και τι θα κάνεις όταν το καταλάβεις;”.

Άλλο οι αριθμοί και άλλο τα «νούμερα». Τέλος λοιπών … επεξηγήσεων.

Καλή επιτυχία. Ο χρόνος ξεκινάει από τώρα.