Έχω δώσει αρκετές ομιλίες αλλά ήταν η πρώτη φορά σε TEDxwomen Έπρεπε να μάθω να "μιλάω" σύμφωνα με τους επισήμους κανόνες. Έπρεπε να κάνω πρόβες έτσι ώστε να κρατήσω αμείωτο το ενδιαφέρον στο εκεί κοινό-αλλά και στο κοινό μέσω YouTube αργότερα- για 18 ολόκληρα λεπτά- και κυρίως έπρεπε να μάθω να "στέκομαι".
Αναθεώρησα πολλά και αυτό που θα κρατήσω είναι οι γυναίκες που γνώρισα. Γυναίκες που αφιερώνουν την ζωή τους στην θεραπευτική ιππασία για ανάπηρα παιδιά, που έρχονται από μια άλλη χώρα για να στηρίξουν το καλλιτεχνικό έργο εφήβων που μένουν στους καταυλισμούς, που χτίζουν αρχιτεκτονικά θαύματα, που γυρνάνε τον κόσμο προσπαθώντας να τον πείσουν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, γυναίκες που έσπασαν τα δικά τους στερεότυπα.
Επέλεξα να μιλήσω για την φιλοδοξία, την οικονομική κρίση και την ηγεσία, αλλά και τα κλισέ που κάνουν μια γυναίκα που την εμποδίζουν να πετύχει τους μεγάλους της στόχους. Μια μαγική ημέρα στο European Sustainability Academy - Crete, ένα κτίριο πρότυπο για όλη την Ευρώπη και σε ένα χωριό με φιλόξενους ανθρώπους.
(Thank you Theohari Alexandra Evelynne Bakinta Madamsousou.gr for the gifts.
Valentina Kordi for your support. Magda Katopi for your good vibes and for spreading the #dontacceptit campaign in Crete. Sharon Lawlor-Jackson for this magnificent event.
Thanks Adeste Villas for the "villa experience" and Στης Ελεωνόρας / Stis Eleonoras for the magnificent food.)