Ευγνώμων για την διάκριση αλλά πάνω από όλα για την ευκαιρία να είμαι ανάμεσα σε τόσο αξιόλογες γυναίκες. Δεν ξέρω αν όντως φέρνω την αλλαγή στις ζωές των άλλων.

Και τα «όμορφα» της τεχνολογίας είναι αυτά. Οι on-line εκδηλώσεις που σε ενώνουν με ανθρώπους που αξίζει να γνωρίζεις και να συναλλάσεσαι. Είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

4 κατηγορίες και 34 συνολικές υποψηφιότητες από χώρες όπως Nepal, India, Pakistan, USA, Nigeria, Ghana, Netherlands, Egypt.

4 νικήτριες με βιογραφικά συγκλονιστικά. Με μια ιστορία πίσω τους γεμάτη εσωτερική δύναμη και τόνους από θάρρος.

Στην κατηγορία leadership στην οποία είμασταν 11 γυναίκες, η εκπληκτική Michele Wise Wright από την Αμερική ήταν η δίκαιη νικήτρια.

Οχι μόνο για την αξία της Ηγεσίας που την διακατέχει αλλά και για την ευγένεια της σαν άνθρωπος.

Είχα μια ευχή που έγινε πράξη: Ηθελα την Adeeba από το Pakistan νικήτρια στην κατηγορία Impacting. Η Adeeba είναι top μηχανικός αεροσκαφών, και όπως μας είπε χρειάστηκαν 11 χρόνια και πολλά δάκρυα για να κάνει πράξη το επαγγελματικό της όνειρο.

Ανάμεσα στις υποψήφιες και μια δεύτερη κοπέλα από Pakistan, ιδρύτρια ενός σημαντικού οργανισμού για την επιμόρφωση, την ενδυνάμωση και την ένταξη της τεχνολογίας στην καθημερινότητα μικρών κοριτσιών.

Τι μου μαθαίνει η επαφή με τόσο σημαντικές γυναίκες από μέρη σαν αυτά; Να σέβομαι τις όποιες κοινωνικές επιλογές τους.

Να βλέπω τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα χωρίς να επικρίνω κουλτούρα ή θρησκεία.

Είχα επίσης την τύχη να γνωρίσω την Βetty Ogiel Rubangs μια εκ των κριτών.

Μια γυναίκα που βίωσε σεξουαλική κακοποίηση σαν παιδί, που μπόρεσε να ξεπεράσει παράλυση, απώλεια ομιλίας μετά από ατύχημα, να καταφέρει να τρέξει σε αγώνες δρόμου και να έχει μια υπέρλαμπρη επαγγελματική πορεία με παγκόσμια επιρροή.

Η ηγεσία, η επιρροή, η ενδυνάμωση και η ένωση έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Την θηλυκότητα.