4.000 επισκέπτες στο φετινό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

 Ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής για τα Business Days 2016!

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε, για 6η χρονιά, το τριήμερο πολυσυνέδριο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας 2016», το οποίο παρακολούθησαν 4.000 επισκέπτες, στη πλειοψηφία τους νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών. Το πολυσυνέδριο διοργανώθηκε από τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο και την ομάδα του. 

Το «Πανόραμα 2016», η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, σε αριθμούς: 36 θεματικές εισηγήσεις, 190 εισηγητές, 8 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης,  7 workshops και τουλάχιστον 15 συζητήσεις χωρίς ατζέντα. 

Τα Business Days 2016

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σημειώθηκε ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής για τα “Business Days 2016” καθώς καταγράφηκαν 1.400 αιτήσεις ενδιαφέροντος.

 Στη διάρκεια των φετινών Business Days πραγματοποιήθηκαν 33 εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και μεγάλες βιομηχανίες, από το Μάιο ως και τον Ιούλιο 2016. Ο θεσμός των Business Days είχε στόχο να προσφέρει στους φοιτητές  τη μοναδική εμπειρία να δουν στην πράξη όσα διδάσκονταν στις αίθουσες, να αντλήσουν πολύτιμες γνώσεις και να βιώσουν εμπειρίες από στελέχη της αγοράς.Τα Business Days 2016 διοργανώθηκαν με τη πολύτιμη συμβολή των ακόλουθων εταιρειών και φορέων: Costa Navarino, Intralot, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Polembros, MetLife, EY, Vodafone, IRΙ, BOSCH, Oracle, COSMOTE, Generali, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, McKinsey & Company, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, accenture, WIND, IKEA, iSquare, Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Media-Saturn, Pharmaten, Upstream, Microsoft, FAMAR, AXA Ασφαλιστική, Πλαίσιο, Google, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Logistics, ΣΦΕΕ, Novartis, Eurobank. Κάθε επίσκεψη είχε διάρκεια έως 8 ώρες κατά την οποία ανώτατα στελέχη των εταιρειών (πολύ συχνά και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος) ενημέρωσαν αναλυτικά τους συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες της εταιρείας και του κάθε τμήματος ξεχωριστά, συζητήθηκε ένα εξειδικευμένο θέμα που αφορά στην εκάστοτε εταιρεία, προσφέρθηκε η δυνατότητα γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με στελέχη της εταιρείας  ξενάγηση στους χώρους της κάθε εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Business Days στο http://www.pan-orama.org/business-days/

Φορέας του Πολυσυνεδρίου είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ενώ η V+O COMMUNICATION αποτελεί έναν εκ των χορηγών επικοινωνίας του θεσμού. Χρυσοί Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι οι εταιρείες Arcadia Shipmanagement, Chipita, Costa Navarino, Intralot, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Polembros  και Crystal Cut.

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» αποτελεί επιστέγασμα των πρωτοβουλιών του καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλου που, χρόνια τώρα, εστιάζουν να φέρουν σε επαφή τους νέους με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω ενημερωτικών δράσεων, επισκέψεων σε επιχειρήσεις και ημερών καριέρας, διευκολύνοντας την ανάπτυξη διαλόγου και το networking.