Η Ευαγγελία ζει στην Αθήνα αλλά αγαπά την Θεσσαλονίκη πολύ. Αυτή είναι η πόλη με τη δική της ματιά..

 

H Ιλιάδα είναι ο άνθρωπος πίσω από το Living Post Cards, ένα site για τη σημερινή Ελλάδα που προσπαθεί να σταθεί. Design, προορισμοί και ξενοδοχεία, γαστρονομία, μουσική, δημιουργία, δράσεις αλλά πάνω από όλα πρόσωπα που μέσα από τη δουλειά τους πηγαίνουν την Ελλάδα στην επόμενη φάση. Γνωρίστε τον τον κόσμο της στο https://www.iliadakothra.com/nds/.

 

Ποιά είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν την πόλη αυτή από τις άλλες;

Για μένα ειναι η ευζωία. Όχι σαν μια ρετρο-κλισαρισμένη έννοια , αλλά σαν τρόπος ζωής. Αγαπώ να έρχομαι ''επάνω" γιατί όταν είμαι εκεί, όλα απλά μου φαίνονται πιο "έντονα". Η γεύση, οι άνθρωποι, οι μυρωδιές, η θάλασσα που ατενίζω από την πλατεία Αριστοτέλους, για την οποία δέχομαι αρκετή ειρωνεία που την αγαπάω αλλά δεν πτοούμαι.

 

Ποιά είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν τη νέα γευστική της ταυτότητα;

Μαγαζιά από νέους επιχειρηματίες που παντρεύουν παράδοση με νέα αισθητική, όπως το Sugarela για παράδειγμα.

 

Μοιράσου μαζί μας τους αγαπημένους σου προορισμούς φαγητού της πόλης. Τι ειναι αυτό που κάνει τα σημειά αυτά να ξεχωρίζουν;

Τρώω όπου βρω κόσμο να κάθεται απέξω. Περίεργο, αλλά μου δίνει την αίσθηση της "καλής κουζίνας". Αγαπώ για παράδειγμα τα ουζερί κοντα στον Λευκό Πύργο-τυπική Αθηναία- αλλα κι το Λιόπεσι στη  Πλ.Ναυαρίνου, το Negroponte στα Λαδάδικα κι φυσικά τον "Τσαρουχά" - ένα αυθεντικό μέρος που αγαπώ πολυ για προσωπικούς λόγους. Δεν υπάρχει κάτι που τα κανει να ξεχωρίζουν παρά  μόνο ένα κοινό στοιχείο. Βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Αυτό μου φτάνει. Νομίζω ότι έχει να κάνει γενικά με την ποιότητα ζωής. Ή είμαι μια ρομαντική κοιλόδουλη,  τι να σας πω...

 

Τι είναι αυτό που σε κάνει να τη νοσταλγείς όταν βρίσκεσαι μακρυά της;

Τα πάντα. Απο τους εμπορικούς δρόμους που νιώθω σαν την Σταχτομπούτα που την αφήσαν ελεύθερη στην Τσιμισκή κι στην Μητροπόλεως να διαλέξει ανάμεσα σε τοοοοσα παπουτσια που -sorry--ΔΕΝ υπάρχουν Αθήνα. Τα μαγαζία με τις αντίκες στο Mπιτ Παζάρ) τα νεα παιδιά  που στοιβάζονται στα καφέ εκεί στην αρχαία αγορα, τα μαγαζια με τα τόσα καλουδια, βότανα, μπαχαρικά και αρώματα που με κάνουν να ονειρεύομαι… αλλα κυρίως οι ανθρωποι. Όταν έρχομαι χαμογελώ, όταν φεύγω συννεφιάζω.

 

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σου οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο φαγητό της πόλης;

Οτι παντρεύει το νέο με το παλιό, αλλά χωρίς ''δήθεν" καταστάσεις. ‘Αλλωστε, η τάση ειναι μία παντού. "Τίμιο φαγητό" με καλές προθέσεις, επαγγελματισμό και μεράκι. Οι πελάτες μπορούν να το καταλάβουν αυτό, ξέρετε.

 

Που θα έστρωνες ένα καλοκαιρινό τραπέζι και τι θα σέρβιρες;

Στην θάλασσα της Χαλκιδικής , σε ένα τραπέζι στην άμμο, κι θα σερβίριζα θαλασσινά, λευκό κρασί κι πολλη αγάπη. Σας το ‘πα, είμαι  κοιλιόδουλη ρομαντική.

 

 

Λιόπεσι, Σπ Λούη 2, 2310242456

Negreponte, Αίγύπτου 24, 2310523571

Τσαρουχάς, Ολύμπου 78, 2310271621