Η Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά είναι η δημουργός του Living Postcards. Ένα blog, αφιερωμένο στην Ελλάδα, μέσα από τα ματια της. Άνθρωποι, πράγματα, προορισμοί και new genaration resorts, μόδα και design, φαγηγτό, μουσική είναι μόνο κάποια από τα πράγματα που μπορεί κανείς να βρει εδώ, όλα σε ένα πλαίσιο καθαρής και απόλυτα σύχγρονης αισθητικής. Ας τη γνωρίσουμε.

1.Υπάρχει κάποια μεθοδολογία για να εντοπίζεις τα θέματα σου ή  είναι το ένστικτο που σε οδηγεί; 

Και τα δύο.Υπάρχει μια μεθοδολογία, κάποια θέματα που εγώ θέλω να φαίνονται στο εξωτερικό.Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία στην Ηπειρωτική Ελλάδα ή στίς νησιωτικές περιοχές,οι νέοι σχεδιαστές μόδας, εικαστικοί, μουσικές μπάντες με ”ψαγμένο”αγγλικό στίχο,φυσικά καλλυντικά κι αλλα. Εκεί που μπαίνει το ένστικτο ειναι στο κομμάτι της αισθητικής. Πάντα μπορώ να διαισθανθώ αν αξίζει κάτι να προβληθεί η όχι, αν κι στα περισσότερα εχω προσωπική εμπειρία. Υπάρχει ομως πάντα ενα βασικό κριτήριο. Να είναι κάτι που θα κάνει εντύπωση στο εξωτερικό,για να ερθουν σ επαφη με τον σχεδιαστή, προιόν,χώρο οι οποιοι ενδιαφέρονται. Πρόσφατα με έκανε πολύ χαρούμενη, οταν εμάθα ό,τι μια μικρή εταιρεία με ελαιόλαδο, εκλεισε την πρώτη της μεγάλη εξαγωγή Γερμανία, με αφορμή την παρουσίαση στο site.
Aυτά ειναι που με κάνουν να συνεχίζω.

2. Με ποιές πέντε λέξεις θα περιέγραφες την Ελλάδα σε κάποιον που δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ; 
Φως. Θαλασσα. Ποίηση. Γεύση. Ερωτας.

3. Ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη φάση;
Το να μην σηκώνουμε τα χέρια για να αμυνθούμε στο οποιόνδήποτε εχθρό-υπαρκτό ή οχι-αλλά να σηκώσουμε τα μανίκια για δουλειά. Χωρίς χρονοτριβές κι αλλες δικαιολογίες. Χωρίς παρελθοντολογίες αλλά με δύναμη για ενα καλύτερο μέλλον. Ειναι δύσκολο. Πολύ.Αλλα δεν ειναι ακατόρθωτο και μεταξύ μας ειναι το μόνο που μας απομένει.Το κράτος εχει δείξει τις αδυναμίες του. Ειναι ώρα τώρα να μοιραστούμε την ατομική μας εσωτερική δύναμη και να προχωρήσουμε.

4. Τι θεωρείς (ανθρώπους, τάσεις, «κινήματα») σημαντικό ή επιδραστικό τη στιγμή αυτή στη χώρα;
Θεωρώ σημαντικό οποιον ανθρωπο παλεύει να κανει τη ζωη του καλύτερη. Μπορεί να ‘ναι η εργαζόμενη μητέρα-που γνώρισα πρόσφατα -48 ετών που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο, γιατί πάντα αυτό ήθελε…. Μπορεί  ένας νέος startuper που ξεκινά την δική του επιχείρηση δειλα-δειλά κλείνοντας τ΄αυτιά του στις μύριες “Κασσάνδρες”, μπορεί να’ ναι οι τόσοι άστεγοι που βλέπω να μοιράζουν, συγγνωμη,”πουλάνε” την “Σχεδία” στοχεύοντας σε ενα αξιοπρεπές χαμηλό έστω εισόδημα. Από κινήματα κι “πλατφόρμες” που κάνουν τη διαφορα,ξεχωρίζω τους Greekscan του Σπύρου Κουβέλη, την Repo(we)r Greece, την Goodnews.gr και τους Ellines.com. Καιι φυσικά οι ανθρωποι πίσω απο την “Σχεδία”,το ”Μπορούμε και την Κορυφογραμμή.