"Together We Can End Domestic Violence''
"Για ποιο λόγο η γυναίκα να αποκλείεται από τα κοινά, και στις καίριες θέσεις εξουσίας να προελαύνουν διαχρονικά άνδρες;
Ποια είναι τα κίνητρα πίσω από το χέρι του κάθε γυναικοκτόνου, και ποιοι είναι οι μηχανισμοί που ενισχύουν τον αποκλεισμό ολόγυρά μας;
Που οριοθετείται η ενδοοικογενειακή βία με πρόσχημα το φύλο; "

Η Διεθνής Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB Athens με απόλυτη συνέπεια ως προς τον κοινωνικό της χαρακτήρα, από φέτος θέτει υπό την αιγίδα της την καμπάνια #DontAcceptIt.
Ενώνοντας τη δύναμη των δύο εκστρατειών κατά της έμφυλης βίας #NotAlone και #DontAcceptIt διοργανώνεται στις 8 Δεκεμβρίου 2022, 19:00 μ.μ στον Πολυχώρο Ατρακτος (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα) διαδραστική εκδήλωση με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω στην ολοένα αυξανόμενη ενδοοικογενειακή βία.

Ομιλητές:
  • Αύγουστος Κορτώ· Συγγραφέας, Μεταφραστής, “Τα θύματα που με ευεργέτησαν”
  • Νεκταρία Ελευθερία Φιλντίση· Νομικός, Τραπεζικός τομέας, “Αγάπη ίσον Σεβασμός”
  • Μαρίνα Μπουτάρη· Εμπορική Διευθύντρια, Boutari Wineries, "Όταν φοβάσαι- Μοιράσου το βάρος"
  • Γεωργία Παράσχου· Ιδρύτρια Ανθρωπιστικού Οργανισμού Humanity Greece, “Βία εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης”
  • Αιμιλία Αξιωτίδου· Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Ζεύγους, “Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος: Όταν η αγάπη σκοτώνει”
  • Νίκη Τριανταφυλλοπούλου· Illustrator, Tattoo Artist, “Καμία Μόνη”
  • Ντεσυ Καραπτσάνσκα· CEO @ ATRAKTOS, "Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της Έμφυλης Βίας"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα παρουσιαστούν τα έργα που φιλοτέχνησαν για την καμπάνια #NotAlone – Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου ενάντια σε κάθε μορφή Κακοποίησης οι δημιουργοί: Έλενα Καρανικολού (Missy Merida), Αγγελιάνα Κορωνιού (Foxy Lady), Ελευθερία Μακρόγλου Πανουσάκη (Eleftheria Mak Pan), Μαρία Μυλωνά (Rima Lyma), Γιάννης Τζομάκας, Νίκη Τριανταφυλλοπούλου (Nikia Manikia), Νίκος Τσίτσος.

Η ομιλία αποτελεί την πρώτη κοινή δράση προφεστιβαλικές δράσεις του #ARTivism I: The Offspring - INTERNATIONAL ART FESTIVAL 2022 και διεξάγονται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ιδρύτρια της καμπάνιας #DontAcceptIt: Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά

Ιδρύτρια της εκστρατείας #NotAlone: Ειρήνη Γουγουγιαννη

H καμπάνια #dontacceptit ξεκίνησε το 2018.
To video “Domestic violence and serious social problems as topic for digital influencers campaigns᾽᾽με πρωταγωνιστές τους Μαριλού Παντάκη, Μαίρη Σφυράκη, Mαριλένα Γεραντώνη, Δώρα Λαβαζού, Ιωάννη Κοροβέση, Λένα Γιάκα, Νίκη Χάγια, Αλεξ Κάβδα, Γιάννη Δρακόπουλο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Συνέδριο ''Digital Influencers in Action'' στο Montenegro, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του U.S. Department of State Office.

Έχουν πραγματοποιηθεί 6 ημερίδες με εκλεκτούς ομιλητές και ομιλήτριες, με σκοπό να φέρει πιο κοντά όσες ήθελαν να μάθουν περισσότερα από ανθρώπους της νομικής, της ιατρικής και της ψυχολογίας.
Τα πρώτα t-shirts της καμπάνιας, σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τον Οργανισμό ''The Brightline- Art Fashion with a Message'' με στόχο μέρος των εσόδων να παραδίδεται σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Η καμπάνια #dontacceptit έλαβε την στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών, Τμήμα Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και πολλών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σε Ιταλία, Βουλγαρία, Αλβανία και Ιρλανδία.

H εκστρατεία #NotAlone ξεκίνησε το 2020.
Η δημοφιλής εκστρατεία #NotAlone by ART HUB Athens, στοχεύει να κάνει ορατό το φαινόμενο έμφυλης βίας, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία μέσω της Τέχνης, έτσι ώστε να σταματήσουμε να προσπερνάμε τα καθημερινά περιστατικά που βλέπουμε, ακούμε, υποψιαζόμαστε, γνωρίζουμε. Τη σιωπή τους πρέπει να σπάνε όχι μόνο τα θύματα αλλά όλοι οι πολίτες, φίλοι, συγγενείς, γείτονες που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών.

Η επιτυχημένη ψηφιακή εκστρατεία «#NotAlone- Ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης» επιδίωξε μέσα από εικονογραφήσεις από γνωστές/ τους καλλιτέχνες να κάνει ορατό το φαινόμενο της έμφυλης βίας και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες.

Στα πλαίσια της εκστρατείας που εντάσσεται στο πρόγραμμα Art for Social Change, το 2021 διοργανώθηκε ομαδική έκθεση τέχνης φιλανθρωπικού χαρακτήρα #Not Alone στην The Project Gallery, με τη συμμετοχή 82 σπουδαίων καλλιτεχνών και σκοπό τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών.

1- 31 Αυγούστου 2022 το ART HUB Athens σε συντονισμό με το Γραφείο Πολιτισμού του Δημάρχου Αθηναίων, παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, να συνδράμει στην προσπάθεια κατά της έμφυλης βίας και να αναδείξει τη Τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνικής αλλαγής. Τα εικαστικά και infographic θα αναρτηθούν σε ειδικά σταντ του Δήμου Αθηναίων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

30 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2022 συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ κατά της Έμφυλης Βίας στην Πάτρα από την ΕΡΙΦΥΛΗ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου φεστιβάλ, φιλοξενήθηκε η υπαίθρια εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir, η οποία προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού.

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2022 η υπαίθρια εικαστική έκθεση #NotAlone OpenAir θα λάβει χώρα στην Καλαμαριά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημ. Υγείας & Ισότητας των Δύο Φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, την οργάνωση SHE - Society for Help & Empowerment και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.