Ανθρωποι σαν εμένα που δουλεύουν με τρελλούς ρυθμούς, συχνά επιβάλλεται να τους ''κατεβάσουν''. Να ακούσουν καλύτερα το σώμα και την ψυχή τους. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη η διαπίστωση του πόσα κάνουμε λάθος, γιατί ''δεν μας ακούμε''. 

Σε μια εποχή που όλοι μόνο μιλάμε, το να ακούει κανείς, είναι κάτι πραγματικά σπάνιο. Το να ακούμε εμάς, είναι απλά πολυτέλεια.

Ενα απόγευμα από αυτά που λές μέσα σου ''κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους'', βρέθηκα στον μαγικό χώρο του ''The Margi Spa''.

To ξενοδοχείο το ήξερα, άλλωστε δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τα στολίδια της Βουλιαγμένης και ένας ακόμα λόγος να το επισκεφτεί κάποιος ακόμα και για φαγητό η ποτό δίπλα στην πραγματικά ''μαγική'' πισίνα του.

Για να είμαι 100% ειλικρινής, δεν ήξερα τι ακριβώς ήθελα. Το μόνο που γνώριζα ήταν ότι είχα ανάγκη να αναγκαστώ να μείνω εκτός δικτύου, εκτός επικοινωνίας, μακριά από inbox, messenger, mails, pins και tweets, ενώ την ίδια στιγμή θα είχα παραδώσει το σώμα και το πνεύμα σε μια άλλη κατάσταση, πολύ πιο ''φυσική''. Σαν technology freak έπρεπε λοιπόν να κλειστώ εκούσια κάπου και να ''αφεθώ'' στα ''ξένα χέρια''. ( Τι εννοείς ΔΕΝ μπορώ να έχω το κινητό μαζί μου την ώρα του massage??? )

Την ατμόσφαιρα στο spa μόνο κατανυκτική μπορώ να την χαρακτηρίσω. Αλήθεια. Το προσωπικό πραγματικά εκπαιδευμένο να υποδέχεται αγχώδη άτομα σαν εμένα, με το μάτι τους να παίζει από burn out. Η ήρεμη ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου χώρου σε κάνει να χαμηλώνεις την φωνή από μόνος σου, θες δε θες. Και κάπου εκεί, κάτι ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει.

Το Personalized Sweedish Massage είναι βασιμένο στην αρωματοθεραπεια με αιθέρια έλαια και σε τεχνικές προσαρμοσμένες στις προσωπικές ανάγκες του καθενός δίνοντας έμφαση στην ολιστική προσέγγιση. Ο δικός μου ''αγχολυτικός άγγελος'' κατάλαβε αμέσως ποιά ήταν τα ''άρρωστα'' σημεία σε μένα. Ξεκινώντας βάζοντας τις σχεδόν καυτές πετσέτες στα πέλματα, είχα αρχίσει ήδη να χαλαρώνω. Το δωμάτιο είχε γεμίσει με αρώματα οικεία. Λεμονανθοί, και πορτοκάλια μεταμορφωμένα σε έλαια, έστελναν μέσα μου τις δικές τους θεραπευτικές ιδιότητες. Οι πρώτοι πόνοι σταδιακά εξαφανίστηκαν. Είχα φοβηθεί ότι κάτι ίσως δεν θα πήγαινε καλά στα επίμαχα σημεία αλλά έπρεπε να δείξω εμπιστοσύνη. Κι ευτυχώς το έκανα.

Κάθε μυς, κάθε οστό άρχισε να ηρεμεί. Λες και η συσωρευμένη κούραση δεν υπήρξε ποτέ.

Το Μini Face Treatments που ακολούθησε, ήταν κάτι που έκανα για πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να εισχωρήσει στα ενεργειακά κέντρα του προσώπου επιφέροντας ένα αίσθημα γαλήνης αλλά και ένα λαμπερό δέρμα.

Είναι η πιο express περιποίηση για αφυδατωμένη και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Μιάμισι ώρα απόλυτης χαλάρωσης και ευεξίας. Από τα πράγματα που θα ξανα-κάνω δώρο στον εαυτό μου.

Ενας δυνατός χυμός στην πισίνα και το απόγευμα μου έπρεπε να συνεχιστεί σε επαγγελματικά ραντεβού.

Οταν βγήκα, τα πάντα έμοιαζαν να ''λιώνουν'' λόγω υψηλής θερμοκρασίας. 

Εριξα μια ματιά ψηλά στον καυτό Αθηναικό ήλιο και κατάλαβα γιατί πρέπει κάποιες φορές πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχουμε η καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας.

Και πλέον κατάλαβα καλύτερα την ρήση του Ιπποκράτη. ''Ψυχής γαρ όργανον το σώμα''.

(Και όχι. Δεν άνοιξα αμέσως το κινητό.)

 

Ευχαριστώ την Ανάνθη Τσαμαδού, spa surervisor για τα ''μαγικά της χέρια'' και την γλυκύτατη Galanopoulou Dorina από το 

Marketing Department του Margi Hotel.