Κάθε φορά που επιθυμώ να χαλαρώσω, να δουλέψω πάνω σε κάποιο νέο project, η να κάνω ένα meeting με τους συνεργάτες μου, το Electra Metropolis στην οδό Μητροπόλεως είναι η πρώτη μου επιλογή. (Τα ξενοδοχεία γενικά λόγω ιδιοσυγκρασίας τα αγαπάω πολύ.

Οτι σηματοδοτεί την έννοια ''ταξίδι'' το αγαπώ, είτε είναι αεροδρόμιο, είτε σταθμός λεωφορείων, είτε λιμάνια.

Αλλά τα ξενοδοχεία είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Εμπεριέχουν την έννοια της φιλοξενίας, της ανάπαυλας και της ανα-συγκρότησης που άνθρωποι σαν εμένα έχουν τόσο πολύ ανάγκη. )

Στο Library Bistrot βρήκα πολλά παραπάνω από εξαιρετικές γεύσεις. Βρήκα έναν χώρο γεμάτο καλή ενέργεια από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Ο Χάρης Ζευγούλης (Chef de Cuisine) και ο Θεοδόσιος Βενέτης (Executive Chef) μας καλωσορίζουν με πιάτα γεμάτα πάθος για τις γεύσεις της Μεσογείου, για αυτά που δημιουργούν με την ομάδα τους δένοντας τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας με την παράδοση και τα τοπικά προιόντα. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες δημιουργικές ομάδες σε μια πόλη που γεμίζει από τάσεις και trendy  στέκια κάνοντας την ακόμα πιο ευφάνταστη.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει το καλύτερο πρόσωπο της Αθήνας στον τομέα της εστίασης-και όχι μόνο-.

Εστιατόρια σαν το Library Bistrot είναι από εκείνα τα μέρη που επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς το ''νέο της πρόσωπο''.

Είναι σαν το σαλόνι του σπιτιού σου ας πούμε, άνετο, φιλικό με μυρωδιές από πιάτα που περιμένεις πως κι πως να δοκιμάσεις λες και βγήκαν από την δική σου κουζίνα. 

Και τελικά το πιο σωστό κριτήριο για να φας κάπου - ίσως- είναι αυτό.

Να νιώθεις πως οι άνθρωποι που σου μαγείρεψαν, είναι δικοί σου άνθρωποι.

 

(Δεν περιγράφω ποτέ τα πιάτα. Εχω την αίσθηση πως αν τα γευτείτε, θα βιώστε την δική σας ''γαστρονομική εμπειρία''.)