Και σε ποιον δεν έχει συμβεί, να ξαπλώσει το βράδυ έχοντας στο μυαλό του τακτοποιημένα και προγραματισμένα τα πάντα, για την μέρα που ξημερώνει, μη πω ισως και την βδομάδα που έρχεται.

Και τελικά το επόμενο πρωί ένα-ένα όλα αυτά τα όμορφα τακτοποιημένα και προγραμματισμένα πουφφφφ πάνε. Δεν μιλάω για κάτι τραγικό, για κάποιο τραύμα ή πένθος - εκεί ας μιλήσουν οι ειδικοί - μιλάω για την απλή αλλαγή των σχεδίων μας για όλα αυτά που έχουμε χάσει στη χθεσινή μέρα για να προγραμματίσουμε την επόμενη. Έχετε καταλάβει ότι μ'αυτά και μ'αυτά πάει το χθες και δεν ξαναγυρνά.

Πείτε την αλήθεια - έχει συμβεί σε όλους μας.

Και τότε τι;

Αλλάζουμε πλευρό, ρίχνουμε όσα παπλώματα και μαξιλάρια έχουμε πάνω μας και ζούμε μέσα στη δυστυχία μας. Θυμώνουμε που κάποιος ή κάτι τόλμησε να αλλάξει τον υπέροχο προγραμματισμό μας. Ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε λιγο ή πολυ την προγραμματισμένη πορεία μας. Νεύρα, πολλά νεύρα, και ως συνήθως τίποτα δεν πάει καλά . Όλα τα στραβά μαζί θα μου πείτε – ο νόμος του Merfy θα σας πω ...

Και τελικά αναρωτιέμαι : μήπως να το πάρω αλλιώς;;;

Και βέβαια θα το πάρω αλλιώς. Όταν ο άνθρωπος προγραμματίζει ο θεός γελάει έλεγε η γιαγιά μου, λέει μέχρι και τώρα η μαμά μου και πλέον και εγώ.

Ίσως κάπου να υπάρχουν άλλα σχέδια για σένα, για μένα, για όλους μας. Πόσοι δεν είπαμε ευτυχώς που πήγα (ή δεν πήγα) παρότι ήταν εκτός προγράμματος και τελικά κοίτα τι έγινε - ευτυχώς. Σε πόσους δεν εχει αλλάξει ολάκερη η ζωή από ένα τυχαίο μη προγραμματισμένο γεγονός.

Ας εμπιστευτούμε τον εαυτό μας , αυτό το μικρό παιδάκι που κάπου μέσα μας βαθιά μας λέει ζήσε την κάθε στιγμή της ημέρας όπως έρχεται γιατί ποτέ δεν θα είναι ξανά η ίδια. Τα πάντα ρει .... το έλεγε και ο Ηράκλειτος.

Αφέσου λοιπόν. Τι κι αν αλλάξει λίγο το προγραμμά σου; σίγουρα παντά θα ναι για καλό, κάτι που το βλέπουμε μόνο σε βάθος χρόνου.

 

Ε και?

 

Φιλικά για το Living-Postcards

Φωτεινή Κωστούλη