Theta Healing ή αλλιώς μέθοδος Θήτα, κάτι για το οποίο άκουγα τον τελευταίο καιρό συνεχώς. Και μάλιστα από διαφορετικούς ανθρώπους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Η περιέργεια μου μεγάλη, καθώς μου αρέσει να μαθαίνω τρόπους που να με βοηθούν να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, να με πάνε παρακάτω και να μου δείχνουν τρόπους να απαλλαγώ από τις περιοριστικές πεποιθήσεις μου. Η αλήθεια είναι ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας στρέφονται σε πιο “εναλλακτικές” μεθόδους για να δώσουν λύση στα προβλήματα τους. Και πιστεύω ότι αυτό από μόνο του είναι σημαντικό γιατί το κυριότερο βήμα για να λύσεις κάποιο πρόβλημα είναι να δεις ότι υπάρχει, και το αμέσως επόμενο να θες να το λύσεις, να πας παρακάτω στη ζωή σου.

Γνωρίζοντάς την 'Αννα καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχει κάτι το διαφορετικό. Έχει μια άλλη ενέργεια, που έμενα μου ταιριάζει απόλυτα θα έλεγα. Έχει μια απόλυτη ηρεμία ενώ παράλληλα σου δίνει την εντύπωση μιας δυναμικής γυναίκας που ζει στην εποχή μας. Έχει την λύση για όλα, και αυτό ήταν που μου άρεσε πιο πολύ από όλα, καθώς και μια αμεσότητα σε όλες της τις κινήσεις και σκέψεις.

Μια ήρεμη δύναμη !!! θα έλεγα και αμέσως μου γεννήθηκε η ερώτηση : μα πως μπορείς και διαχειρίζεσαι τα πάντα με τέτοια ηρεμία και τόσο δυναμικά ; Τη ρώτησα και η απάντηση της ήταν “Theta Healing”. Όταν κάνεις Θήτα θα καταλάβεις. Εννοείται ότι δεν κρατήθηκα και έκανα. Θα σας πω από την εμπειρία μου ότι η μέθοδος Θήτα είναι άμεση και γρήγορη και σου δίνει την δυνατότητα να σταθείς στο κέντρο σου και να βρεις την δύναμη σου. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά για μένα είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσει κάποιος να κάνει αλλαγές στη ζωή του. Να κατανοήσεις βαθιά τους περιορισμούς που έχεις – σου έχουν βάλει στη ζωή σου και να τους αλλάξεις να πιστέψεις σε σένα. Βέβαια δεν γίνονται όλα με ένα κλικ καθώς χρειάζεται δουλειά και πρόθεση για να θέλεις να σταθείς στο κέντρο σου και να βρεις τη δύναμη σου. Ξέρετε, αυτήν που οι περισσότεροι την έχουμε εναποθέσει σε άλλους. Και βέβαια, έχει να κάνει με το πόσο έτοιμος είναι κάποιος να σταθεί στο κέντρο του. Πόσο έτοιμοι είμαστε για να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε στόχους; Πόσο έτοιμοι είμαστε να φέρουμε τα θαύματα στη ζωή μας ή να σχεδιάσουμε εκ νέου τη ζωή μας;

Πόσο καλά γνωρίζουμε τι πραγματικά θέλουμε; Άραγε το ζητάμε χωρίς λογοκρισία;

Δεν σας κρύβω ότι μαθαίνοντας την μέθοδο Θήτα από την Άννα Κοντολέων αναρωτήθηκα για το πόσο έτοιμη είμαι να αλλάξω πράγματα στη ζωή μου. Και επειδή βρήκα την ερώτηση αυτή ίσως την πιο ενδιαφέρουσα στην μέχρι τώρα αναζήτηση μου, της ζήτησα να μας μιλήσει για την τόσο πολλά υποσχόμενη μέθοδο Θήτα Theta Healing.

Την ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την συνέντευξη.

 

Αναρωτιέμαι πολλές φορές πως θα ήταν να μπορούσαμε να σχεδιάσουμε τη ζωή μας από την αρχή. Ναι ξανά, αλλά αυτή τη φορά χωρίς τα κακώς κείμενα. Και θα ήθελα να μου πεις αν αυτό μπορεί να το καταφέρει κανείς με την μέθοδο Θήτα, Theta Healing.

-Φυσικά και μπορεί!!!!

Η κατάσταση Θήτα είναι μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια των ονείρων. Στην κατάσταση αυτή, τα εγκεφαλικά κύματα έχουν συχνότητα 4-7 κύκλους ανά δευτερόλεπτο. Σκέψου ότι πνευματικοί άνθρωποι διαλογίζονται ώρες ολόκληρες για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και να βιώσουν την απόλυτη ηρεμία.
Τα κύματα Θήτα είναι σαν το υποσυνείδητο καθώς κυβερνούν το μέρος του νου που βρίσκεται μεταξύ του συνειδητού και του ασυνειδήτου. Αυτό το τμήμα λοιπόν του εγκεφάλου διατηρεί τις αναμνήσεις και τις αισθήσεις μας. Επιπλέον καθορίζει τη διάθεση μας, τις πεποιθήσεις μας και τη συμπεριφορά μας. Είναι πάντα δημιουργικό, φέρνει έμπνευση και χαρακτηρίζεται από πνευματικές αισθήσεις.
Είναι το σημείο λοιπόν που μας φέρνει κοντά στο Θεό, βιώνουμε την απόλυτη γνώση, συνδεόμαστε με το Δημιουργό και υλοποιούμε τη ζωή που ονειρευόμαστε ! 

Γνώρισε μας τη μέθοδο Θήτα, Theta Healing, τι είναι; Πως βοηθάει κάποιον ώστε να σχεδιάσει τη ζωή του εκ νέου. Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα. Και με ποιον τρόπο ήρθε στη δική σου ζωή.

-Η Μέθοδος Θήτα είναι μια μέθοδος οραματισμού, πολύ απλή και εύκολη.

Υπάρχουν μόνο δύο προϋποθέσεις : Α) η βαθιά πίστη στον Πανάγαθο Δημιουργό και Β) η ανιδιοτελής αγάπη.
Με έναν λοιπόν οραματισμό, ανεβαίνουμε στο έβδομο επίπεδο της ύπαρξης και εκεί με τη βοήθεια πάντα του Πανάγαθου δημιουργού υλοποιούμε, αλλάζουμε τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις, προσευχόμαστε. Προηγείται βέβαια μια συζήτηση του βασίζεται στη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη όπου ανακαλύπτουμε με τη βοήθεια ανοιχτών ερωτήσεων τα βαθύτερα θέματα που μας απασχολούν καθώς και όλα τα εμπόδια που βάζουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας και δεν ζούμε τη ζωή που θέλουμε. 
Το μαγικό σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι τα αποτελέσματα είναι άμεσα! Εγώ γνώρισα αυτή τη μέθοδο στο Λονδίνο σε κάποιο σεμινάριο σχετικό. Θυμάμαι ότι συγκλονίστηκα διότι με τη μέθοδο Θήτα βοηθήσαμε όλοι μαζί ενώνοντας τις ενέργειες μας να ξυπνήσουμε κάποιον που ήταν καιρό σε κώμα!!!! Έτσι γνώρισα τη Δασκάλα μου και παρακολούθησα όλους τους κύκλους σεμιναρίων που μας πρόσφερε.
Εδώ πρέπει να πούμε ότι η Μέθοδος Θήτα αναλήφθηκε από τη VIANNA STIBAL και εκείνη την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό. 

Η Μέθοδος Θήτα είναι μια μέθοδος αυτοθεραπείας , και βοηθά τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους - προφανώς επειδή δεν τους αρέσει. Επειδή δεν μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα και τα μπλοκαρίσματα είναι πολλά. Πως μπορεί λοιπόν να αλλάξει κάποιος τη ζωή του. Και βέβαια βασική προϋπόθεση είναι να θέλει κάποιος να τα αλλάξει.

Πράγματι η Μέθοδος αυτή βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν ότι δεν τους αρέσει. Επειδή κυρίως ο φόβος είναι αυτός που μας κρατά πίσω από όλα αυτά που επιθυμούμε, με τη Μέθοδο Θήτα μπορούμε να τον ξεπεράσουμε, να βρούμε την αιτία του, να τον θεραπεύσουμε και να τον αφήσουμε πίσω μας. Επίσης μπορεί μια πεποίθηση που κουβαλάμε μέσα στο DNA μας από τους προγόνους μας ακόμα και επτά γενεές πριν, να μας εμποδίζει να χαρούμε ότι ονειρευόμαστε. Την ανακαλύπτουμε και την καθαρίζουμε. Είναι άπειρες οι θεραπείες που μπορούμε μα επιτύχουμε με αυτή τη μέθοδο. Τέλος μπορούμε να ενσταλάξουμε θετικά συναισθήματα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη γιατί μπορεί παραδείγματος χάριν να μη γνωρίζει τι είναι αγάπη !

Πιστεύεις και εσύ ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι στη σημερινή εποχή είναι λιγότερο παρεξηγήσιμες; Και ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν κάτι για να απαλλαγούν από τις όποιες πεποιθήσεις μας έχουν φυτέψει στον εγκέφαλο μας οι παλιότερες γενιές με τόση μαεστρία.

-Πλέον οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλές φορές αποτελούν την καλύτερη λύση.

Έχει παρατηρηθεί ότι η αύξηση της δραστηριότητας των κυμάτων Θήτα στον μετωπιαίο λοβό, αντιπροσωπεύει ένα μηχανισμό της φυσιολογίας μας, που συνδέεται με τη θεραπεία για την κατάθλιψη χωρίς φυσικά φάρμακα.
Υπάρχουν πλέον κλινικές σε διαφορά μέρη του κόσμου που χρησιμοποιούν μέθοδο Θήτα. Και φυσικά πολλοί διαβασμένοι και προχωρημένοι Ιατροί έχουν στα Ιατρεία τους και θεραπευτές Θήτα.

Δική μου εκτίμηση είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν τα πάντα για όλους και υπάρχουν σε απεριόριστο βαθμό. Και τα πολλά τα πρέπει, τα έτσι και τα μη, μας έχουν κάνει να περιοριστούμε σε όλα .Αν το πιστεύεις και εσύ αυτό, θα ήθελα να μου πεις με ποιο τρόπο κάποιος μπορεί να το αλλάξει. Η μέθοδος Θήτα μπορεί να αλλάξει τι ζωή ενός ανθρώπου και να φέρει στη ζωή του νέες προοπτικές να υλοποιεί τα όνειρά του. Τελειώνοντας, πόσο επηρέασε ή άλλαξε τη δική σου ζωή; Θέλω να μοιραστείς μαζί μας μια προσωπική σου εμπειρία αλλαγής.

-Το Σύμπαν διαθέτει απειράριθμους πόρους που ρέουν προς εμάς με ποικίλους τρόπους!

Αυτό είναι κανόνας! Επίσης υπάρχουν απειράριθμα σύμπαντα και δεν τελειώνουμε ποτέ. Οπότε υπάρχει αφθονία για όλους. Το ζήτημα είναι απλά να το αποδεχτούμε και να εστιάσουμε στην αφθονία και όχι στην έλλειψη.
Η δίκη μου ζωή άλλαξε ριζικά από, τότε που γνώρισα τη μέθοδο αυτή. Κυρίως γιατί άλλαξα πλήρως φιλοσοφία και άποψη για τη ζωή.
Πιστεύω πιο βαθιά, ζητώ και υλοποιώ και το κυριότερο έμαθα ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου:

Να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους αυτή τη γνώση, να τους βοηθήσω να ανακαλύψουν το μεγαλείο τους και τη δύναμη τους και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας.