Η fashion blogger Stylelove, Ξένη Κουβέλη, μας μιλάει για την αισθητική της, την ελληνική μόδα και μας εξηγεί τι κόσμο ονειρεύεται για τους followers της.  

 

-Πώς θα περιέγραφες την αισθητική σου;

Θέλω φαντασία. Γενικότερα, να παίζω με τα ρούχα μου, με το στυλ μου. Έτσι ήμουν από μικρή. Άλλαζα τα ρούχα μου, έραβα κιόλας και δημιουργούσα μια αίσθηση mix and match.

-Ποιο είναι επομένως το content που δημιουργείς για τους followers σου;

Θέλω να τους εμπνέω για να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα, να δημιουργούν ένα κόσμο δικό τους, μέσα στον οποίο όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ένα bubble.

-Πώς ξεκίνησε η ιδέα του blogging;

Μετά από σπουδές γραφιστικής και design, το 2009, ήθελα να δω πώς λειτουργεί αυτή η νέα επικοινωνιακή πλατφόρμα. Κι ανακάλυψα πως αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν ο τομέας της μόδας. Μετά, απλά έγιναν όλα μόνα τους. Και τελικά, το blogging είναι full time job. 

-Στην Ελλάδα, πώς αντιμετωπίζουν αυτό το επάγγελμα;

Με πολλή μεγάλη συστολή, ακόμα. Για ένα μεγάλο διάστημα, όταν άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες, οι φίλοι μου δε μου έκαναν like γιατί δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς έκανα. Όμως είναι ένα κανονικό επάγγελμα. Μάλιστα, ο εφτάχρονος ανηψιός μου, όταν έγραψε έκθεση στο σχολείο για το επάγγελμά μου, έγραψε πως η θεία του είναι blogger. Γενικά, τα social media, πια, είναι εργασία.

-Τι σε εμπνέει;

Τα πάντα. Αλλά κυρίως τα ταξίδια. Θέλω να παίρνω διαφορετικά ερεθίσματα από διαφορετικές κουλτούρες.

-Η Ελλάδα σε εμπνέει;

Ναι. Την Ελλάδα την αγαπώ πολύ. Έχω προσπαθήσει να ζήσω στο εξωτερικό και δεν τα έχω καταφέρει. Το πρόβλημά μου είναι ο καιρός. Δεν αλλάζω με τίποτα τον καιρό της Ελλάδας. Απλά την ίδια στιγμή που αγαπώ αυτό το μέρος, ταυτόχρονα το μισώ κιόλας. 

-Γιατί;

Δε μπορώ κάποια μικροπράγματα, όπως τη μιζέρια που υπάρχει τελευταία. Και είναι δύσκολο να είσαι αυτός που τα βλέπει θετικά, όταν όλοι οι άλλοι τα βλέπουν αρνητικά. Αυτό καμιά φορά σε πνίγει. 

-Η ελληνική μόδα πώς αντιμετωπίζεται στο εξωτερικό;

Όλα πια αναλύονται υπό το φως της παγκοσμιοποίησης. Ό, τι ισχύει για κάθε άλλη μόδα, ισχύει και για τη δική μας. 

-Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου  Έλληνες σχεδιαστές; 

Λιάνα Καμπά και Σοφία Κοκοσαλάκη. Αλλά γενικά, όλοι οι σχεδιαστές κάνουν εξαιρετική προσπάθεια. Για αυτό και τελευταία, υπάρχει τάση για τους Έλληνες σχεδιαστές. Και πάντα θέλω να στηρίζω τους  Έλληνες σχεδιαστές.

-Υπάρχει κάτι που λείπει κατά τη γνώμη σου από την ελληνική μόδα;

Ξέρεις τι μου λείπει πολύ; Να φοράς ό, τι θες και να μη σε νοιάζει αν θα σε σχολιάσουν ή θα γκρινιάξουν ή θα σε κοιτάξουν κάπως. Δύσκολα θα δεις ανθρώπους να φοράνε αυτό που θέλουν, συνήθως βλέπεις καλούπια. Και μου λείπει και κάτι άλλο. Η χαρά και η ευγένεια να πεις κάτι καλό στον άλλο, να το εκφράσεις. Μερικές φορές, για παράδειγμα, καταλαβαίνω πως το στυλ μου προκαλεί κάτι στον άλλο, ένα ευχάριστο συναίσθημα, κάτι διαφορετικό, αλλά δεν το εκφράζουν. 

-Ντρέπονται ή ζηλεύουν;

Έλα μου ντε…

-Τι ελληνικό κουβαλάς πάντα στα ταξίδια μαζί σου;

Το φυλαχτό μου και τα γυαλιά ηλίου μου. Δεν έχεις ακούσει που λένε πως στο εξωτερικό,  τους Έλληνες τους καταλαβαίνεις πάντα επειδή φοράνε τα γυαλιά ηλίου τους; Τα φοράνε ακόμα κι όταν έχει συννεφιά.