Δεν βρίσκουμε συχνά νεα ατομα που ενω σπουδάζουν, ασχολούνται και με την οικογενειακή επιχείρηση,μακριά απο την Αθήνα και μάλιστα αφιερώνουν χρόνο και πολλή σκέψη για το πώς αυτή θα εξελιχθεί. Η Xλόη Οικονομίδη ειναι μια απο αυτά τα αισιόδοξα παιδιά που εχουν πλάνο και στόχο.

1.Μεταλειολόγος στα Μετσόβιο, και παράλληλα με τις  σπουδές ανέλαβες το Avragonio Hotel.Τι σε εκανε να πάρεις αυτην την απόφαση?
-Ξεκινώντας την ιστορία από την αρχή η δημιουργία ενός πρότυπου ξενοδοχειακού καταλύματος, το μετέπειτα ‘’Αvragonio’’ στον τόπο καταγωγής της οικογένειας μου μεγάλωσε θα έλεγα μαζί μου καθώς το όραμα της οικογένειας από τη σύλληψη του μέχρι τη δημιουργία και τα πρώτα του βήματα ακολουθούσε παράλληλα τη δική μου διαδρομή ζωής από τα παιδικά, εφηβικά μου χρόνια έως και σήμερα. Λίγο λοιπόν το DNA μου ως Ηπειρώτισσα λίγο η παράδοση της οικογένειας, μία παράδοση γενεών ταγμένων στο επιχειρείν, λίγο η μαγεία του Ζαγορίου και φυσικά η ορμή της νιότης, συνέθεσαν στο να πάρω την απόφαση.  
2.Η κρίση εχει αγγίξει την περιοχή  εκει, η οχι?
Η κρίση φυσικά και έχει επηρεάσει την περιοχή όπως και όλη τη χώρα και όχι μόνον. Ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός κόσμος ταλανίζεται και θεωρώ ότι η λύση δεν θα επέλθει από τους διάφορους ‘’ιθύνοντες’’, αλλά από ανθρώπους που κόντρα στην παρούσα κατάσταση θα παλέψουν δυναμικά δημιουργώντας με τόλμη, φαντασία και πίστη στον εαυτό τους και φυσικά στις ιδέες τους, προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προσθετικής αξίας, απευθυνόμενες στην παγκόσμια αγορά. Μάλιστα πιστεύω ακράδαντα πως ένας από τους τ ομείς που πρέπει να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας ίσως και ο κυριότερος είναι αυτός του τουρισμός.
3.Τι χρειάζεται για να μάθουν οι ξένοι τουρίστες να ερχονται και τον χειμώνα στην Ελλάδα κι οχι μόνο το καλοκαίρι?
Αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι η σωστή προβολή και η στοχευμένη ενημέρωση στο εξωτερικό. Άλλωστε η περιοχή μας αποτελεί αδιαμφισβήτητα υπόδειγμα αισθητικής ως προς την δόμηση και την αρχιτεκτονική της και βέβαια τα Ζαγοροχώρια από άποψη ανέγγιχτου αισθητικού κάλλους διατηρούν όχι απλώς συγκριτικό αλλά απόλυτο πλεονέκτημα το οποίο είναι και εκείνο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και την έλευση υψηλού τουρισμού από όλο τον κόσμο.
4.Εισαι γενικα αισιόδοξη? η δικη σου η γενια ειναι αισιόδοξη?
Φυσικά και είμαι αισιόδοξη, αγωνίζομαι για τα οράματά μου και θα συνεχίσω να το κάνω κόντρα σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μία Ελλάδα με γενιές απελπισμένων ανθρώπων, πιστεύοντας πως δεν θα πρέπει επ ουδενί να επιτρέψουμε στο γενικότερο φαύλο κύκλο μιζέριας που επικρατεί να μας επηρεάσει. Αντίθετα καθένας από εμάς μπορεί να βρει το δικό του κίνητρο για δημιουργικότητα. Περισσότερο σήμερα παρά ποτέ χρειάζονται νέες ιδέες, φρέσκα μυαλά και μεγάλη όρεξη για δουλειά. Η γενιά μου λοιπόν ‘’οφείλει’’ να είναι αισιόδοξη.
5.Τι μαγικό εχουν τα Ζαγοροχώρια που τα κάνει τοσο ξεχωριστά?
Σας προσκαλώ να έρθετε και να ανακαλύψετε μόνη σας την απαράμιλλη γοητεία και μαγεία των Ζαγοροχωρίων σε συνδυασμό με την ανθρώπινη, ανεπιτήδευτα ειλικρινή φιλοξενία σε ένα περιβάλλον που υπό την όψη της Αστράκας παραμένει ανέπαφο στο χρόνο και τη φθορά της κακής αισθητικής, γεμάτο μικρούς κρυμμένους παραδείσους , κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Πρόκειται για ένα ονειρεμένο σκηνικό, ευλογία της φύσης που σου προκαλεί δέος και αποπνέει έναν ‘’ερωτισμό’’ που ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί βαθειά.