1.Απο που εμπνέεσαι για τις συλλογές σου?

Δεν θα πω ότι υπάρχει συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης, απλά τα πράγματα που αρέσουν σε κάθε άνθρωπο ή οι όποιες μορφές τέχνης μπορεί να τον ενδιαφέρουν έμμεσα τον εμπνέουν κίολας. Και αυτό φαντάζομαι δεν βγαίνει μόνο στην δημιουργικότητα του καθενός αλλά και στην γενικότερη ταυτότητα του. Εικόνες που παίρνεις από ταξίδια μέχρι ένα δαχτυλίδι που μπορεί να φοράει μια κοπέλα στο διπλανό σου τραπέζι μπορεί να σου γεννήσουν μια ιδέα για κάποιο νέο σχέδιο. Σαν αναφορές πάντως ανατρέχω συχνά σε βιβλία με Art Nouveau και Art Deco τέχνη.

2.Πως κατάφερες να φτάσει η δουλειά σου στο εξωτερικό? Χρειάζεται το πάθος μόνο η και στρατηγική?

Το πάθος είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει πάρα πολλή υπομονή, πείσμα και αφοσίωση σε αυτό που θες να καταφέρεις. Θα κάνεις υπερβάσεις και θα δουλέψεις ώρες που δεν είχες φανταστεί. Η στρατηγική έρχεται μετά και είναι αυτό που θα βάλει σε “πρόγραμμα” την θέληση σου και τους στόχους σου. Το να δει κόσμος δουλειά κάποιου Έλληνα σχεδιαστή στις μέρες μας είμαι σχεδόν σίγουρη πως είναι πολύ πιο εύκολο από παλιά. Το internet και τα social media μπορούν να βοηθήσουν πολύ μιας και ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να ελέγξει το website σου.

3.Ευνοεί το σημερινό κλίμα στην Ελλάδα τους σχεδιαστές η, η μόνη λύση ειναι ενα e-shop κι προσπάθειες για τοποθέτηση σε corners του εξωτερικού?

Πιστεύω πως η Ελλάδα έχει ξεφύγει από την ξενομανία των προηγούμενων δεκαετιών που ότι ήταν ξένο ήταν και ποιο καλό. Οπότε και τα μαγαζιά ψάχνουν για Έλληνες σχεδιαστές και ο τύπος ενδιαφέρεται ποιο πολύ για την προώθηση τους. Οπότε υπάρχει μεγαλύτερη στήριξη από την αφετηρία σου. Σίγουρα αν ένα brand ή μια εταιρία θέλει να έχει σταθερή παρουσία στις ξένες αγορές θα πρέπει να παίρνει μέρος σε εκθέσεις ή να έχει εκπροσώπους σε κάποιες χώρες άμεσα συνδεδεμένες με το αντικείμενο τους.

4.Θα έφευγες απο τη χώρα για ένα μόνιμο ''άνοιγμα''' εκεί?

Για εμένα το να φύγεις από την χώρα σου είναι ένα σύνολο αποφάσεων. Πρέπει κάποια βασικά πράγματα να σου λείπουν ή να μην σε ευχαριστούν. Δεν θα έφευγα όμως μόνο για το “άνοιγμα” σε κάποια ξένη αγορά. Γιατί όσο σημαντικό είναι να έχεις μια καλή δουλειά άλλο τόσο σημαντικό είναι να έχεις μια ποιότητα ζωής. Το δύσκολο απλά στις μέρες μας είναι πως η ποιότητα ζωής έστω και σε μικρά πράγματα έχει κλονιστεί λόγω της κρίσης.

Πιστεύω πολύ στο να είσαι καλά εκεί που έχεις επιλέξει να μένεις με τα καλά του και τα κακά του. Αν το αποφάσιζα θα επέλεγα σίγουρα μία χώρα στην οποία θέλω να ζήσω  όχι μόνο γιατί μου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εργασιακά.

5.Τα κοσμήματα σου εχουν μια θεατρική αισθηση.Ξεφεύγουν τελείως απο τις συνηθισμένες φόρμες.Τι στύλ γυναίκας θα τα διαλέξει?

Ϊσως γυναίκες που τους αρέσουν τα ποιο διαφορετικά κοσμήματα, που θέλουν να τα υποστηρίξουν και να τα φορέσουν με όμορφο και πάντα θηλυκό τρόπο.

6.Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον εδώ ?

Είμαι αισιόδοξη γιατί σε μια χώρα με τόση ανεργία και δυσκολίες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σχεδιάζουν ,δημιουργούν και στήνουν start-ups . Σχηματίζουνε ομάδες, ανεβάζουν παραστάσεις,μοιράζονται τον χώρο εργασίας τους, ανταλάσσουν γνώσεις.. Υπάρχει κινητικότητα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα κάποιες προσπάθειες θα καρποφορίσουν και κάποιες άλλες όχι. Υπάρχουν εμπόδια, γραφειοκρατία και άλλα πολλά όμως βρίσκω σημαντικό το ότι έχουμε ξεφύγει αρκετά από την ιδέα της “βολεμένης” δουλειάς.